Home » D:News » Cum ar putea arăta călătoriile cu avionul

Cum ar putea arăta călătoriile cu avionul

Cum ar putea arăta călătoriile cu avionul
Publicat: 09.04.2019
Viitorul călătoriilor cu avionul ar putea arăta aşa cum îl surprind premiile Cabina de Cristal 2019 (Crystal Cabin Awards), acordate la începutul lunii aprilie, la Hamburg, în Germania, potrivit CNN.com.

Un juriu alcătuit din experţi a avut de ales între peste 100 de proiecte propuse de concurenţi din 22 de ţări, pentru a identifica direcţiile pe care ar putea să le adopte transportul aerian de călători în viitorul apropiat.

Premiul dedicat „Conceptului de cabină” a ajuns la producătorul Airbus, care s-a asociat cu Safran pentru un design de module care ar extinde spaţiul destinat călătorilor şi în spaţiul de sub punte, unde, de obicei, sunt depozitate bagajele.

Directorul de inovare de la Safran, Sebastien Sivgnon, şi Frederic Mazel, directorul care se ocupă de cabina aeronavelor Airbus, au explicat intenţia designerilor de a profita de faptul că sub punte nu sunt ferestre iar în acel spaţiul întunecos şi silenţios se pot amenaja zone în care călătorii să doarmă. Preţul nu ar fi foarte mare, intenţia fiind să fie oferită posibilitatea de a folosi spaţiul de sub cabină ca pe o opţiune premium pentru biletele economy.

Ceva mai aproape de experienţa cu care suntem deja obişnuiţi în oferta companiilor aeriene, cei de la Recaro au fost premiaţi pentru „Echipamente de confort pentru pasageri”. Compania germană a conceput scaune pentru zborurile pe distanţe mari, promovând „somnul confortabil între nori”, cu un suport pentru cap şi perne reglabile pentru spate.

La secţiunea „Materiale şi componente”, cei de la Collins Aerospace au câştigat premiul cu un dispozitiv de iluminat personal pe care călătorii îl pot folosi după ce lumina din cabină scade în intensitate. Varianta propusă oferă posibilitatea alegerii tipului de rază pe care o proiectează dispozitivul, ca şi alternativa orientării luminii spre mai multe locuri din avion în acelaşi timp.

Secţiunea „Concepte vizionare” a fost câştigată de Paperclip Design, pentru designul „Peacock Suites”, care constă în module de lux ce permit adaptarea spaţiului fiecărui călător de la clasa I în funcţie de nevoi. Conceptul oferă posibilitatea transformării unui modul cu un pat într-un apartament cu trei camere.

Lista câştigătorilor premiilor Cabina de Cristal 2019 (Crystal Cabin Awards):

Concept de cabină: Lower Deck Pax Experience Modules – Airbus în colaborare cu Safran

Sisteme de cabină: M-Flex Duet – Collins Aerospace

Cabină verde, sănătate, siguranţă şi mediu: Îmbunătăţiri pentru copii şi sugari la Air New Zealand SkyCouch – Air New Zealand

Divertisment în timpul cursei: Divertisment pentru toţi – United Airlines în colaborare cu Panasonic Avionics

Materiale şi componente: Lumina pentru citit uLED – Collins Aerospace

Echipamente de confort pentru pasageri: Comfort pentru dormit deasupra norilor – Recaro Aircraft Seating

Universitate: Adient 1FA – Universitatea Hongik în colaborare cu Adient

Concepte Vizionare: Peacock Suites – Paperclip Design Limited.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase