Home » D:News » Caz bizar, unic în lume: cum şi-au făcut albinele ”stupul” în ochiul unei femei

Caz bizar, unic în lume: cum şi-au făcut albinele ”stupul” în ochiul unei femei

Publicat: 11.04.2019
Medicii din Taiwan au găsit patru albine în ochiul unei femei de 20 de ani, acestea hrănindu-se cu lacrimile ei, transmite dailymail.co.uk.

Pacienta, pe nume He, în vârstă de 20 de ani, culegea buruieni cu o rudă atunci când insectele i-au intrat în ochi, scrie Mediafax.

Aceasta s-a dus la Spitalul Universitar Fooyin din sudul Pingtung din Taiwan, unde doctorii au descoperit că insectele se hrănesc cu lacrimile aflate sub pleoapele umflate.

Dr. Hung Chi-ting,  şeful secţiei de oftalmologie a spitalului susţine că acest caz este „primul din lume”, conform dailymail.co.uk.

„Aceste insecte trăiesc în apropierea mormintelor şi a copacilor căzuţi, deci este uşor să le întâlniţi în timp ce faceţi drumeţii prin zonele forestiere”, afirmă dr. Hung.

Doamna He, care este din oraşul Kaohsiung, afirmă că a fost „în vizită într-un cimitir, iar în timp ce curăţa mormântul unei rude se afla ghemuită aproape de sol, culegând buruieni”.

„Am simţit când vântul a suflat puternic în faţa mea, apoi am simţit ceva în ochi. Mi s-a părut că era nisip sau mizerie”, adaugă He.

„Mi-am curăţat ochii cu apă, dar a început să doară foarte mult în timpul nopţii”, adaugă aceasta.

Credit: AsiaWire

Dr. Hung a declarat într-o conferinţă de presă că doamna He a dezvoltat o infecţie cutanată bacteriană, precum şi o inflamaţie a corneei , ca urmare a faptului că albinele pur şi simplu „mâncau” din ochii ei.

„Am văzut sub microscop ceea ce păreau a fi picioarele unor insecte, aşa că le-am scos una câte una, fără a le deteriora corpul”, adaugă medicul.

„Halictus scabiosae” sau „Albinele de transpiraţie” sunt cunoscute pentru atracţia lor faţă de transpiraţie, acestea „tratând oamenii ca un drob de sare”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase