Home » D:News » Prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, cu material rămas după moartea DJ-ului

Prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, cu material rămas după moartea DJ-ului

Prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, cu material rămas după moartea DJ-ului
Publicat: 14.04.2019
"SOS" este prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, "TIM", primul material lansat după moartea tragică a celebrului DJ, arată Mediafax.

„SOS” feat. Aloe Blacc este prima piesă lansată de pe următorul album Avicii, „TIM”, prezentat ca o punte de legătură între fani şi renumitul producător, compozitor şi DJ suedez, a cărui moarte a lăsat în urmă multe semne de întrebare.

„În primăvara anului 2018, cunoscutul duo de producători – Kristoff şi Albin a luat primul avion către Los Angeles, cu scopul de a compune noi piese alături de Tim «Avicii» Bergling. Unul dintre rezultatele acestei iniţiative este «SOS», un material a cărui lumină ne va însoţi şi colora cele mai puţin fericite momente ale existenţei, oferind speranţă atunci când universul interior se află în curs de regenerare”, anunţă realizatorii.

„Simt ca «SOS» a fost un cântec scris cu mult timp înainte de vremea lui. Cu certitudine, a scris aceste versuri cu gândul la bătăliile sale interioare şi consider că piesa abordează un subiect important, într-un mod special, ce poate accesa orice inimă şi bucura orice urechi. Piesa le oferă oamenilor cuvintele pentru a putea fi capabili să spună «Am nevoie de ajutor»”, declară Aloe Blacc.

În momentul în care Tim s-a stins din viaţă, pe 20 aprilie, în Oman, piesa era aproape terminată. Dorinţa familiei lui a fost ca Albin şi Kristoffer să ajute la finalizarea ei. Prin intermediul programului Fruity Loops, cei doi au reuşit să ducă la capăt acest proiect, fără să altereze amprenta şi abordarea lui Tim asupra acestei piese. „SOS” redă întocmai spiritul şi geniul caracteristice muzicii legendare create de Tim „Avicii” Bergling.

„Piesele pe care le-am scris vorbesc despre starea de a te afla într-un loc întunecat, din care să reuşeşti să ieşi. Să creşti. Am crezut că şi Tim a făcut asta…”, spune Kristoffer.

În câteva note personale, găsite după moartea artistului, Tim vorbea despre cât de mult şi-ar dori să aibă din nou ocazia de a lucra împreună cu Aloe Blacc, cântăreţul american care a dat voce hitului „Wake Me Up”. În acel moment, Kristoffer şi Albin nu au stat pe gânduri şi l-au invitat pe Aloe Blacc să îi ajute cu lansarea piesei „SOS”.

„Atunci când cei doi producători l-au auzit pe Aloe cântând această piesă, succesul piesei a devenit o certitudine. Vocea lui surprinde perfect spiritul proiectului. Elegant şi modern, cântecul este construit pe structura vocii lui Aloe Blacc, iar producţia atinge mai multe direcţii, ce se concretizează într-o producţie pop stratificată. Pentru mulţi, Aloe este vocea lui Avicii”, se arată în comunicat.

Colaborarea cu Aloe Blacc, „SOS”, este primul single de pe albumul „TIM”, care se va lansa pe 6 iunie. Încasările provenite din vânzarea noului album Avicii vor merge către fundaţia non-profit Tim Bergling, al cărei scop principal, printre multe altele, este prevenirea suicidului şi a bolilor psihice.

Povestea din spatele piesei „SOS” feat. Aloe Blacc poate fi văzută în video de mai jos.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase