Home » Natură » O lebădă a căzut în curtea unui padoc de animale din Galaţi. Va fi operată la Bucureşti

O lebădă a căzut în curtea unui padoc de animale din Galaţi. Va fi operată la Bucureşti

Publicat: 12.04.2019
O lebădă rănită a căzut în curtea unui padoc pentru câinii fără stăpân din Galaţi. Pasărea care nu mai putea să zboare din cauza unei fracturi a fost salvată de angajaţii padocului, iar vineri va fi trimisă la Bucureşti pentru a fi operată, potrivit Mediafax.

Lebăda a căzut în curtea unui adăpost pentru animale, iar după ce au capturat-o şi i-au acordat îngrijiri medicale, angajaţii padocului au botezat-o Gâscan.

Veterinarii spun că pasărea a avut noroc deoarece a fost găsită lângă padocul de animale, în condiţiile în care în sălbăticie ar fi fost mâncată de animale.

„Noi i-am acordat primul ajutor, ea fiind epuizată. La jumătate de oră deja a prins forţă. Noi spunem că a fost foarte inspirată, a venit de sus şi a ştiut că aici o să aibă parte de ajutor şi de bunătate. A ajuns într-un loc foarte bun pentru ea”, a declarat Lilu David, asistent veterinar.

Medicii veterinari au stabilit că lebăda are o dislocare de femur la piciorul stâng şi că trebuie să fie operată. Ca să o pregătească pentru intervenţia chirurgicală, specialiştii îi asigură un meniu
special, cu iarbă şi granule.

„Lebăda este într-o stare bună având doar o problemă medicală la piciorul stâng, cu o dislocare de femur. Ea este o lebăda adultă, undeva la 2, 3 ani şi are şanse să ajungă bine în mediul ei natural.
Acum nu poate să-şi ia elan din cauza membrului afectat”, a explicat Daniel Baştea, medic veterinar.

Pacientul neobişnuit va fi dus vineri la Bucureşti. Acolo lebăda va fi internată într-un centru de reabilitare a animalelor pentru fi operată şi ajutată să se reîntoarcă în mediul natural.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase