Home » D:News » Conferinţa MAS, Arnold Dupuy: România este element esenţial de securitate în Europa de Sud-Est

Conferinţa MAS, Arnold Dupuy: România este element esenţial de securitate în Europa de Sud-Est

Conferinţa MAS, Arnold Dupuy: România este element esenţial de securitate în Europa de Sud-Est
Publicat: 16.04.2019
România reprezintă un element esenţial în materie de securitate în Europa de Sud-Est, a afirmat marţi, la Conferinţa Monitorului Apărării şi Securităţii (MAS), Arnold Dupuy, expert al firmei de consultanţă Booz Allen Hamilton şi analist la Departamentul Apărării din SUA.

„România are un rol esenţial ca element de securitate în Europa de Sud-Est”, a afirmat Arnold Dupuy la Conferinţa „Punţi de securitate transatlantică pe fondul discrepanţelor dintre marile strategii de securitate – Viziunea României”, eveniment organizat de Monitorul Apărării şi Securităţii”.

Specialistul a amintit că, „în contextul în care Turcia îşi modifică poziţia, România are o relaţie din ce în ce mai apropiată cu NATO şi Uniunea Europeană”.

Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de „o naţiune puternică la nivel regional”, în contextul conflictelor latente şi militarizării în creştere în Europa de Est.

„Securitatea energetică este foarte importantă”, a subliniat Arnold Dupuy, amintind de „influenţa în creştere a Chinei” în Europa de Sud-Est.

România are posibilitatea de a asuma poziţia de lider regional important în cadrul NATO, a subliniat Arnold Dupuy.

Arnold Dupuy este expert al firmei de consultanţă Booz Allen Hamilton şi analist la Departamentul Apărării din SUA. Arnold Dupuy întocmeşte analize calitative şi cantitative asupra riscurilor energetice, un domeniu special de interes fiind legătura dintre sfera cibernetică şi provocările geopolitice.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase