Home » D:News » Pfaff, la Conferinţa MAS: Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza, influenţa publicul

Pfaff, la Conferinţa MAS: Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza, influenţa publicul

Pfaff, la Conferinţa MAS: Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza, influenţa publicul
Publicat: 16.04.2019
Rusia foloseşte propaganda pentru a destabiliza populaţia, pentru a influenţa opinia publică la nivel global, a declarat marţi, la Conferinţa Monitorului Apărării şi Securităţii (MAS), Anthony Pfaff, profesor de Etica Profesiei Militare la Colegiul de Război al Armatei SUA.

“Rusia se foloseşte de dezinformare şi falsuri pentru a crea confuzie şi pentru a discredita NATO“, susţine profesorul.

Din cauza slăbiciunilor în plan militar convenţional, Rusia continuă să se bazeze şi să dezvolte mijloace nemilitare pentru a influenţa comportamentul politic al altor state, afirmă Pfaff, enumerând mijloace în acest sens din domeniul diplomatic, informatic şi economic. 

“Diplomaţia rusă este hiperactivă, conflictuală din punct de vedere tactiv, înşelătoare şi bazată pe tactici de negare prin intermediul canalelor diplomatice“, explică profesorul american.

Pfaff afirmă că mijloacele folosite de Rusia în domeniul informaţional se “caracterizează printr-un volum mare pe canale multiple, în mod rapid, constant şi repetitiv, copleşind mesajele legitime cu unele false pentru a forma impresii foarte rezistente“

În ceea ce priveşte mijloacele economice folosite de Rusia, acestea se caracterizează prin corupţie şi urmăresc să submineze încrederea publică în sistemul intern. Printre acestea se numără investiţii în sectoare cheie, inclusiv finanţe, media, telecomunicaţii, transport, imobiliare.

Dr. Anthony Pfaff este, în prezent, profesor şi cercetător pentru profesia militară şi etică la Institutul de Studii Strategice (SSI), US Army War College, Carlisle, PA. Colonel în retragere şi ofiţer al zonei de externe (FAO) pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Dr. Pfaff a lucrat recent ca director pentru Irak în cadrul personalului Consiliului de Securitate Naţională. Ultimul său post activ a fost de consilier militar superior al Departamentului de Stat în perioada 2013-2016, unde a servit în cadrul personalului de planificare a politicilor, oferind consultanţă pe afaceri cibernetice, militare regionale, regiunea Golfului Arab, Iran şi reforma asistenţei sectorului de securitate.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase