Home » D:News » Miniserial despre sportivii blocaţi în peştera din Thailanda

Miniserial despre sportivii blocaţi în peştera din Thailanda

Miniserial despre sportivii blocaţi în peştera din Thailanda
Publicat: 04.05.2019
Platforma americană Netflix va realiza un serial despre cei 12 copii şi antrenorul care au rămas blocaţi în peştera Tham Luang din nordul Thailandei timp de peste două săptămâni, relatează bbc.com.

Cei 12 sportivi, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, şi antrenorul lor, în vârstă de 25 de ani, au fost daţi dispăruţi pe 23 iunie 2018. Aceştia au rămas blocaţi în interiorul peşterii din cauza unor inundaţii cauzate de ploi torenţiale sezoniere, potrivit Mediafax.

Fotbaliştii şi antrenorul au fost salvaţi după 18 zile, în urma unei operaţiuni la care au luat parte mai mult de 90 de scafandri veniţi din întreaga lume.

La opt luni după misiunea de salvare din nordul Thailandei, Netflix a obţinut dreptrurile de a realiza, împreună cu firma SK Global Entertainment, o producţie dedicată poveştii celor 13 captivi.

Miniseria va fi regizată de americanul Jon M. Chu, cunoscut pentru filmul „Crazy Rich Asians”, şi de cineastul thailandez Nattawut „Baz” Poonpiriya.

Erika North, directorul departamentului dedicat producţiilor internaţionale ale platformei, a declarat că povestea va se va adresa deopotrivă publicului din orient cât şi spectatorilor din întreaga lume. „Thailanda este o piaţă foarte importantă pentru Netflix şi abia aşteptăm să aducem la viaţă această poveste locală plină de inspiraţie, dar care rezonează pe plan global”, a spus aceata.

„Aşteptăm cu nerăbare să lucrăm cu toţi cei implicaţi pentru a ne asigura că povestea noastră este spusă în mod precis”, a afirmat Ekkapol „Ake” Chantapong, antrenorul echipei care a supravieţuit tradediei din 2018.

Aceasta este a doua producţie dedicată operaţiunii de salvare care se află în lucru anul acesta. Prima, intitulată „The Cave”, este o peliculă realizată de regizorul irlandezo-thailandez Tom Waller. Producţia lui Waller va fi lansată în luna septembrie în Thailanda şi va beneficia de apariţii ale experţilor implicaţi în misiune.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase