Home » D:News » Manualul de zbor al primei aselenizări, scos la licitaţie pentru o sumă uriaşă – FOTO

Manualul de zbor al primei aselenizări, scos la licitaţie pentru o sumă uriaşă – FOTO

Publicat: 07.05.2019
Manualul folosit de către Neil Armstrong şi Buzz Aldrin în anul 1969, pentru a aseleniza, este scos la vânzare într-o licitaţie a casei Christie’s care va avea loc în luna iulie.
Manualul cuprinde 44 de pagini în care sunt detaliate toate procedurile lui Neil Armstrong şi Buzz Aldrin din timpul misiunii Apollo 11, conform Reuters.
 
„Acest manual conţine instrucţiuni detaliate care acoperă întregul zbor al modulului lunar „Eagle”. O serie întreagă de instrucţiuni, de la punerea căştilor până la verificarea verifcarea sistemului electric” , a declarat Christina Geiger, expert al departamentului de cărţi şi manuscrise al casei de licitaţii.
 
Între paginile manualului se regăsesc datele tehnice ale misunii, scheme, precum şi aproximativ 150 de notiţe scrise de către Buzz Aldrin şi Neil Armstrong în timpul misunii. Dat fiind faptul că nu există nicio întregistrare video sau audio a ceea ce s-a întâmplat în interiorul modulului selenar, transformă obiectul scos la licitaţie într-un artefact unic al istoriei explorării spaţiale. 
Credit foto: Christie’s
 
Actualul proprietar care scoate la vânzare manualul l-a obţinut de la unul dintre membrii misiunii, mai exact de la Buzz Aldrin, şi speră să obţină în jur de 9 milioane de dolari din urma licitaţiei. 
 
Colecţionarii de obiecte legate de spaţiul cosmic şi obiecte care au fost folosite în explorarea spaţială sunt adesea dispuşi să plătească sume exorbitante pentru unele obiecte. De exemplu, în 2017, casa Sotheby’s a vândut la licitaţie o geantă folosită de Neil Armstrong pentru 1,8 milioane de dolari. „Toată lumea vrea să deţină ceva care a zburat în spaţiu sau care a fost pe Lună. Este foarte interesant să priveşti Luna şi să te gândeşti că ai în buzunar un obiect care a fost acolo”, a explicat Christina Geiger.
 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Prima aselenizare, văzută dintr-o altă perspectivă. Ce au descoperit cercetătorii la bordul navetei Apollo 11 – FOTO

NASA a dezvăluit 17.000 de fotografii ale programului Apollo, inclusiv imagini extrem de rare (GALERIE FOTO)

Călătoria în spaţiu te face alt om. La propriu! Cercetătorii NASA au descoperit schimbări majore în ADN-ul astronautului Scott Kelly

Ca urmare a timpului petrecut în spaţiu, Scott Kelly a rămas mai tânăr decât fratele său geamăn. Care este motivul

 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase