Home » D:News » Un aligator uriaş, cu un comportament neobişnuit, se plimba pe străzile din Huston – VIDEO

Un aligator uriaş, cu un comportament neobişnuit, se plimba pe străzile din Huston – VIDEO

Un aligator uriaş, cu un comportament neobişnuit, se plimba pe străzile din Huston – VIDEO
Publicat: 10.05.2019
Un aligator de 3 metri şi 250 de kilograme a fost găsit pe străzile din Huston, Texas.
Recent, locuitorii din Huston, Texas, s-au confruntat cu apariţia unui aligator de peste 250 kilograme şi care atingea peste trei metri în lungime, conform Fox News. Acest eveniment s-a soldat cu o accidentare pentru aligator, fiind lovit de o maşină înainte ca forţele locale de poliţie să apeleze la ajutorul specialiştilor în reptile. Din fericire, specialiştii sunt optimişti în ceea ce priveşte ameliorarea stării de sănătate a aligatorului. După ce a fost capturat, a fost transportat la Anahuac, oraşul cunoscut drept „capitala aligatorilor din Texas”. Acolo i se vor acorda îngrijirile medicale necesare şi va fi dus la o fermă de aligatori, unde va putea să trăiască în afara pericolelor pe care interacţiunea cu oamenii le presupune.

Pentru a captura în siguranţă aligatorul, poliţia din Huston a apelat la ajutorul lui Timothy Deramus, expert în lucrul cu aceste reptile. El este de părere că reptila provenea din districtul Horspen Bayou. De asemenea, el a explicat că aligatorul a părăsit apa din cauza furtunilor care au afectat regiunea recent. „Aligatorii părăsesc apa atunci când e furtună cu fulgere, pentru a evita să fie electrocutaţi”.
 
Conform unei femei care a asistat la capturarea aligatorului, sunetele pe care acesta le scotea erau neobişnuite, nemaiauzind aşa ceva până în acel moment. O posibilă explicaţie pentru acest comportament neobişnuit al reptilei rezultă din înţelegerea ciclului de viaţă al speciei, luna aprilie marcând începutul sezonului de împerechere al aligatorilor. Începerea acestui sezon îi face pe aligatori să fie mai agresivi, o formă de adaptare şi asigurare a unui partener pentru procreeere.

Citeşte şi:

Care sunt diferenţele dintre crocodil şi aligator?

VIDEO Construcţie uimitoare într-un munte din Texas: ceasul ce va bate în fiecare zi pentru următorii 10.000 de ani

10 întrebări simple legate de animale care au răspunsuri mai puţin aşteptate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase