Home » D:News » Cum să păstrezi proaspete fructele şi legumele pentru o perioadă îndelungată

Cum să păstrezi proaspete fructele şi legumele pentru o perioadă îndelungată

Publicat: 18.05.2019
Stilul de viaţă pe care îl avem nu ne permite să trecem zilnic pe la cumpărături pentru a avea mereu fructe şi legume proaspete, de aceea unele sfaturi pentru conservarea lor sunt utile.

Lumea în care trăim ne face să adoptăm un stil de viaţă foarte alert şi în care nu vrem să petrecem mult timp la cumpărături. În această situaţie trebuie să învăţăm cum să păstrăm pentru o perioadă îndelungată de timp fructele şi legumele proaspete.

1. Cumpără în mod inteligent

Pentru a ne asigura că în frigiderele noastre se află produse proaspete şi care pot fi consumate pentru o perioadă mai lungă, sunt câteva lucruri la care trebuie să fim atenţi. Trebuie să fim atenţi, în primul rând, la ce cumpărăm şi să ne asigurăm că cumpărăm produse proaspete, de acest factor depinzând perioada în care putem folosi fructele şi legumele cumpărate. „Un factor important în ceea ce priveşte cât îşi păstrează propietăţile în frigider depinde de timpul care s-a scurs de la recoltare şi modul în care au fost manevrate în această perioadă”, explică dr. Jeffrey K. Brecht, expert al Universităţii din Florida pentru Popular Science.

Un alt aspect al cumpăratului inteligent este legat de planificare, fă o listă care să conţină ce cumperi şi, mai important, cât cumperi. Astfel, te poţi asigura că nu cumperi mai mult decât ai nevoie, deci nu faci risipă, şi vei avea mereu produse proaspete în frigider.

2. Condiţiile din frigider contează

Folosirea pe scară largă a frigiderului a reprezentat o evoluţie majoră în viaţa noastră, abilitatea de a păstra hrana pentru o perioadă mai îndelungată ne-a transformat şi modul în care ne raportăm la aceasta. De aceea e important să respectăm anumite regului în ceea ce priveşte frigiderul.

Este important ca temperatura din interior să nu depăşească 4°C, iar această temperatură să fie resimţită în întreg frigiderul, nu doar în anumite zone.  De asemenea, ai grijă la modul în care aranjezi produsele în frigider, interacţiunea dintre acestea poate conduce la scăderea calităţii sau stricarea unora dintre acestea. Experţii recomandă să avem grijă unde plasăm unele fructe precum merele sau bananele, acestea produc etilenă. Un gaz care accelerează procesul de coacere al altor fructe şi legume.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase