Home » D:News » Naşterea celui de al treilea bebeluş al cărui cod genetic a fost editat creează dileme în lumea ştiinţifică

Naşterea celui de al treilea bebeluş al cărui cod genetic a fost editat creează dileme în lumea ştiinţifică

Naşterea celui de al treilea bebeluş al cărui cod genetic a fost editat creează dileme în lumea ştiinţifică
Publicat: 27.05.2019
După ce He Jiankui a reuşit să editeze genele a două fetiţe gemene, guvernele lumii şi autorităţile ştiinţifice au ridicat problemele etice ale acţiunilor sale şi au implementat noi regulamente pentru a împiedica noi astfel de cazuri.

Cercetătorul chinez He Jiankui este un paria al lumii ştiinţifice. Eforturile depuse în editarea genetică a oamenilor, soldate cu naşterea a două gemene şi, conform unui anunţ făcut de curând, cu un al treilea bebeluş, l-au pus în centrul discuţiilor despre etica muncii depuse.

Cel de al treilea bebeluş, despre care CNBC citat de Futurism, notează că se va naşte în această vară a redeschis discuţiile despre etica cercetărilor asupra genomului uman şi asupra limitelor care ar putea şi trebui să fie impuse.

Recent, specialistul în bioetică William Hurbut a anunţat că cel de al treilea bebeluş ale cărui gene au fost editate se va naşte în luna iunie. 

William Hurburt este de părere că acţiunile lui He au deschis o cutie a Pandorei în ccea ce priveşte cercetarea şi modificarea genomului uman. „Ca specie trebuie să ne împăcăm cu această idee (n.r. a editării genetice asupra oamenilor)”.

Acţiunile lui He Jiankui dau naştere unui predent  periculos, sunt de părere experţii în genetică şi bioetică, chiar dacă pornesc ca fiind bine-intenţionate. Sursele susţin că bebeluşii al căror ADN a fost editat ar trebui să dezvolte imunitate la infecţia cu HIV.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase