Home » D:News » Cum arată Papamobilul Papei Francisc pentru vizita în România, conceput de Dacia şi de SPP – FOTO

Cum arată Papamobilul Papei Francisc pentru vizita în România, conceput de Dacia şi de SPP – FOTO

Publicat: 31.05.2019
Papamobilul pentru vizita Sanctităţii sale Papa Francisc în România a fost conceput de uzina Dacia şi SPP, în urma unei analize riguroase, informează reprezentanţii SPP. Automobilul a fost deja văzut şi agreat de Suveranul Pontif, echipa SPP fiind primită în aprilie, la Vatican.

Papamobilul a fost pregătit special pentru vizita Papei Francisc în România, iar autoturismul a fost conceput de uzina Dacia şi de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), în conformitate cu normele de securitate, potrivit Mediafax.

De altfel Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă.

Sanctitatea sa Papa Francisc a văzut deja Papamobilul şi l-a agreat.

Membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

Credit foto: SPP

Echipa SPP a fost primită, în cursul lunii aprilie, la Vatican, iar Papa Francisc şi-a manifestat încrederea în profesionalismul ofiţerilor de protecţie, pe care i-a binecuvântat.

De asemenea, din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte, pe lângă ofiţerii români, alţi doi ofiţeri din garda Vaticanului, unul dintre ei fiind chiar aghiotantul personal. Echipa SPP a desfăşurat şi o misiune comună la Roma cu echipa de protecţie a Vaticanului.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Credit foto: SPP

Potrivit programului, Sfântul Părinte pleacă de la Roma vineri, 31 mai a.c., la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcţia Bucureşti – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30. După primirea oficială de la aeroport, Papa merge la Palatul Prezidenţial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita la preşedintele României şi întâlnirea cu premierul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autorităţile, reprezentanţii societăţii civile şi membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc va merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întrevederea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase