Home » D:News » Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte afirmă că a ”fost gay”. Cum a reuşit să să se ”vindece”

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte afirmă că a ”fost gay”. Cum a reuşit să să se ”vindece”

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte afirmă că a ”fost gay”. Cum a reuşit să să se ”vindece”
Publicat: 04.06.2019
Preşedintele filipinez care a devenit cunoscut pentru mai multe luări de poziţie controversate faţă de comunitatea LGTB a afirmat în timpul unei vizite la Tokyo că ”a fost gay” dar că ”s-a vindecat”, arată CNN, citat de Mediafax

Rodrigo Duterte a făcut mărturisirea în faţa comunităţii filipineze din Tokyo în timpul vizitei pe care o face în Japonia.

Politicianul l-a acuzat pe oponentul şi criticul acţiunilor sale, senatorul Antonio Trillanes IV că este homosexual şi a simţit nevoia să recunoască faptul că el însuşi s-a simţit ”un pic gay”, când era căsătorit cu fosta soţie, Elizabeth Zimmerman. Mariajul lor a fost anulat în anul 2000.

Rodrigo Duterte a continuat explicând faptul că a fost ”vindecat” atunci când a cunoscut-o pe actuala sa parteneră, Honeylet Avanceña.

„Am redevenit bărbat! Femeile frumoase m-au vindecat”, a spus Duterte. „După aceea am urât bărbaţii frumoşi. Acum prefer femeile frumoase”, a spus Honeylet Avanceña.

Duterte a mai făcut în trecut afirmaţii controversate la adresa comunităţii LGBT.

Duterte la-a numit pe ambasadorul american în ţara sa „un gay nenorocit”, în 2016. În anul următor a explicat filipinezilor din Myanmar că se opune căsătoriilor între perosne de acelaşi sex şi că recunoaşterea altor căsătorii decât cele între un bărbat şi o femeie nu este un lucru acceptabil în Filipine, care este o ţară majoritar catolică.

În acelaşi an, Duterte a afirmat că drepturile comunităţii LGBT vor fi protejate pe durata preşedinţiei sale. „Nu va fi niciun fel de persecuţie şi importanţa voastră în societate va fi recunoscută”, a spus preşedintele indonezian la o conferinţă LGBT în Davao City în Filipine.

Rodrigo Duterte este cel de-al 16-lea preşedinte din Filipine, şi cea mai în vârstă persoană care a ocupat această funcţie, la 71 de ani. Considerat un politician populist şi naţionalist, Duerte a sprijinit posibilitatea uciderii consumatorilor de droguri fără niciun fel de proces. Iniţial a confirmat, apoi a infirmat implicarea sa în moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea infractori mărunţi, copii ai străzii şi dependenţi de droguri, persoane ucise de echipele de execuţie între 1998 şi 2016. Crimele documentate de fundaţiile care promovează drepturile omului au fost negate de o comisie de anchetă întreprinsă de biroul Avocatlui Poporului, care a concluzionat că nu poate fi dovedită nici măcar existenţa acestori echipe ale morţii.

Rodrigo Duterte a afirmat în 2016 că a fost agresat sexual de un preot pe când era minor, identificându-l ca vinovat pe Mark Falvey.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase