Home » Istorie » De la bomba gay la liliecii kamikaze: TOP 20 cele mai ciudate invenţii militare

De la bomba gay la liliecii kamikaze: TOP 20 cele mai ciudate invenţii militare

Autor: Alexandru Voiculescu 12.26.2017
Aceste 20 de de invenţii sunt dovada clară că imaginaţia omului nu doar că nu are limite, ci şi poate fi pusă în practică, aducând cu sine unele dintre şi cele mai ciudate arme create vreodată. Desigur, multe dintre acestea sunt ineficiente, dar măcar pot surprinde inamicul (care poate veni cu surprize la rândul său).

Câinele robot

Foto: captura youtube

Câinii roboţi sunt invenţia companiei Boston Dynamics şi constau într-un aparat cu patru picioare care poate merge pe orice teren. Nu este însă rapid şi nicidecum silenţios, dar scopul lui nu este acesta, ci să care o încărcătură de maxim 45 de kilograme pentru a scuti trupele de această sarcină. Fără această încărcătură, robotul cântăreşte 109 kilograme. În 2015, armata Statelor Unite a renunţat la idee tocmai pentru că este lent şi zgomotos, ceea ce ar pune în pericol misiunile, scrie Live Science.

Puşca ce orbeşte

Credit: U.S. Army

Această armă nu te omoară, doar te orbeşte cu un impuls puternic de fotoni. În principiu, este acelaşi lucru cu laserele care erau la modă acum 15-20 de ani. Există însă o problemă. În 1995, Naţiunile Unite a interzis astfel de arme.

Laser cu plasmă

Credit: US Army

Inginerii de la Picatinny Arsenal din New Jersey au găsit o cale de a utiliza forţa fulgerelor, creând o armă care trage cu fulgere. Aceasta poate fi folosită împotriva obiectelor care conduc electricitate mai bine ca aerul.

Proiectile cu plasmă

Credit: US Army

Aceste proiectile reprezintă un alt tip de armă nonletală dezvoltată de armata Statelor Unite. Un impuls creează o mică pungă de plasmă lângă victimă, aceasta explodând. Explozia creează o undă de şoc ce poate afecta o persoană, fără să o omoare.

Porumbei cu explozibil

Credit: US Army

După cum spune şi titlul, o mică bombă era amplasată pe păsări, iar acestea erau antrenate pentru a lovi ţintele dorite. S-a renunţat la program în 1944, s-a revenit asupra lui în 1948, apoi s-a renunţat de tot odată cu progresele în sistemele electronice de ghidare.

Bomba liliac

Credit: Wikipedia

Acest exemplu seamănă cu cel de mai sus, doar că în acest caz au fost folosiţi liliecii. Planul a fost popular în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, unde americanii doreau să bombardeze diverse ţinte folosind lilieci-kamikaze.

Delfinii de atac

Credit: Wikipedia

Atât Statele Unite, cât şi Uniunea Sovietică, au dorit să folosească delfinii în timpul Războiului Rece. Deşi sunt foarte inteligenţi, aceştia nu pot fi efectiv pentru atac, dar cele două ţări intenţionau să folosească delfinii în misiuni de recunoaştere.

Mină nucleară

Tot în timpul Războiului Rece, britanicii au construit o bombă de 7 tone numită Păunul Albastru, o mină nucleară masivă amplasată în Germania în cazul în care sovieticii decideau să invadeze Europa. Problema era că iarna temperaturile erau prea scăzute, iar mina nu funcţiona. O idee bizară a fost utilizarea găinilor pentru încălzire. Altfel spus, britanicii s-au gândit să construiască un coteţ de găini în jurul acestei bombe. S-a renunţat la plan din cauza temerilor în ceea ce priveşte urmările unui dezastru nuclear.

Soldaţii invulnerabili

Credit: 123RF

Modificări genetice care îl fac pe soldat rezistent în condiţii extrem de vitrege, de la temperaturi scăzute la un nivel de radiaţii ridicat: acesta era planul armatei Statelor Unite prezentat în 2007 şi este probabil cea mai realistă invenţie din această listă, ilustrând, printre altele, şi o lume (distopică) unde ştiinţa a creat super-soldaţi.

Obuze halucinogene

Unele arme pot afecta creierul şi nu corpul, acesta este cazul unei invenţii care, asemenea unei bombe chimice sau biologice, foloseşte o substanţă pentru a afecta soldaţii inamici. În acest caz, este vorba de LSD. Armata SUA a renunţat la plan întrucât nu l-a considerat de încredere.

Portavionul-aisberg

Credit: 123RF

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, britanicii au creat un portavion care în principiu era un aisberg fortificat, numit Project Habakkuk. Materialele de bază erau lemnul şi gheaţa. S-a renunţat la proiect pentru că astfel de coloşi erau lenţi şi impracticabili.

Marele Babilon

Captură: youtube

În cazul acestui tun, dimensiunea contează. Având o lungime de 156 de metri, arma putea fi văzută din spaţiu. În anii ’60, britanicii au venit cu acest plan, dar abia în 1988 dictatorul irakian Saddam Hussein a realizat câteva modele. Tocmai din cauza dimensiunii tunul nu putea fi utilizat, iar operarea acestuia era imposibilă.

Pistolul-lanternă

Captură: youtube

Spionii nord-coreeni sunt prinşi încă în era James Bond. Sud-coreenii au capturat câteva dispozitive bizare, care semănau cu o lanternă, dar care în interior aveau gloanţe.

Tunul cu inele de aer

Credit: US Army

O altă armă nonletală este un tun care trage cu chimicale sub formă de inele. S-a încercat dezvoltarea acestei arme în 1998 de armata Statelor Unite, dar Germania nazistă a avut un plan similar în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Şi unii şi alţii au ajuns la concluzia că o astfel de armă nu poate fi pusă în practică.

Bombele gay

Credit: 123RF

Probabil cea mai bizară armă era o armă chimică ce emitea substanţe care îi făcea pe soldaţii inamici să fie atraşi sexual unii de alţii. Air Force Wright Lab chiar a primit o finanţare de 7,5 milioane de dolari în 1994 pentru a dezolta o armă care intenţiona să folosească un hormon care în mod natural se găseşte în cantităţi mici în corpul uman. Până la urmă, planul nu a fost pus în practică.

Războinicii hibrizi maimuţe-om

Captură: youtube

În anii ’20, savanţii sovietici aveau un plan de a crea un hibrid om-cimpanzeu. Proiectul ar fi implicat inseminarea femelelor de cimpanzeu cu spermă umană. După ce planul a eşuat, savantul Il’ya Ivanov care a fost autorul studiului, a fugit în Africa, unde a încercat procesul invers: să insemineze femei (fără acordul lor) cu spermă de cimpanzeu. Desigur, nici acest plan nu a avut succes.

Îmbrăcămintea invizibilă

Captură: youtube

Acest plan este unul recent, dovadă că imaginaţia omului nu a secat. În 2016, armata SUA a anunţat că doreşte să creeze uniformele invizibile, ceea ce i-ar ascunde pe soldaţi indiferent de terenul pe care se află; altfel spus, un camuflaj dus la extrem. Există câteva succese în acest sens, dar până la o astfel de haină este cale lungă.

Radiaţii care induc durere

Credit: US Army

Când vine vorba de arme, ceea ce nu te omoară îţi provoacă dureri foarte mari. Din nou, armata Statelor Unite lucrează la o armă non-letală. Arma trimite unde radio care încălzesc ţesutul, creând arsuri dureroase. Obiectivul este să ţină departe de bazele militare indivizi suspecţi (care pot fi spioni). O versiune similară a fost testată într-un centru de detenţie din Los Angeles pentru a întrerupe bătăile între deţinuţi.

Bomba lipicioasă

Captură: youtube

Bomba lipicioasă este încă o invenţie bizară dezvoltată de britanici în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Bomba de consistenţă gelatinoasă se lipea pe tancuri, care pe urmă explodau. Deşi mulţi militari nu erau de acord cu ideea, Winston Churchill era un fan înfocat, fabricându-se circa 2,5 milioane de astfel de bombe, care au fost utilizate în multe teatre de operaţiuni. Din păcate, acestea aveau o sumedenie de defecte: cădeau de pe tancuri dacă acestea erau murdare (şi de obicei erau), dar aveau tendinţa de a se lipi pe uniformele soldaţilor.

Tunul ”Puckle”

Captură: youtube

Tunul a fost inventat de avocatul englez James Puckle în 1718. Tunul trăgea cu obuze pătrate şi nu rotunde, aşa cum era normal. Ideea era că acestea provocau răni şi dureri mult mai semnificative. Mai mult decât atât, cu o rată de foc de 9 proiectile pe minut, a fost considerată prima mitralieră din istorie, dar nu a fost utilizată niciodată de către armata britanică.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

20 de invenţii absurde ale secolului 20

Cinci invenţii militare fascinante şi puţin cunoscute: de la câinele robot la banala adresă de e-mail

Cele mai mari 50 de invenţii şi inovaţii de la roată încoace

Cinci idei faimoase care au apărut în urma unui vis de noapte. Unele invenţii sunt indispensabile în zilele noastre

Cele mai noi articole
Părul uman, folosit la curățarea petrolului care poluează oceanele
Părul uman, folosit la curățarea petrolului care poluează oceanele
Un fermier a dat peste o piatră foarte rară, de mare importanță, în timp ce își ara câmpul
Un fermier a dat peste o piatră foarte rară, de mare importanță, în timp ce își ara câmpul
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Prin ce schimbări a trecut Constituția SUA de-a lungul timpului?
Prin ce schimbări a trecut Constituția SUA de-a lungul timpului?
Oamenii de știință au confirmat că teoria lui Alan Turing explică misterioasele „cercuri ale zânelor”
Oamenii de știință au confirmat că teoria lui Alan Turing explică misterioasele „cercuri ale zânelor”
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Un studiu a descoperit că Parkinson nu este doar una, ci două maladii
Un studiu a descoperit că Parkinson nu este doar una, ci două maladii
Aleksei Navalnîi nu se întoarce în Rusia. Mai are nevoie de săptămâni bune pentru a se recupera
Aleksei Navalnîi nu se întoarce în Rusia. Mai are nevoie de săptămâni bune pentru a se recupera
Gheața care se topește în Arctica nu va crește nivelul mărilor și oceanelor. Iată totuși cum ne va afecta
Gheața care se topește în Arctica nu va crește nivelul mărilor și oceanelor. Iată totuși cum ne va afecta
Oamenii de știință au identificat zeci de gene care permit cancerului să evite sistemul imunitar
Oamenii de știință au identificat zeci de gene care permit cancerului să evite sistemul imunitar
Un test de sânge poate identifica o infecție virală înainte de apariția primelor simptome
Un test de sânge poate identifica o infecție virală înainte de apariția primelor simptome
Codul sursă al Windows XP a fost făcut public
Codul sursă al Windows XP a fost făcut public
Pe aeroportul din Helsinki au fost aduși câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19
Pe aeroportul din Helsinki au fost aduși câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19
Oamenii de știință susțin că au descoperit prima exoplanetă într-o altă galaxie
Oamenii de știință susțin că au descoperit prima exoplanetă într-o altă galaxie
Un distrugător american a intrat în port arborând un drapel al piraților
Un distrugător american a intrat în port arborând un drapel al piraților
Bătălii cu vrăjitori și demoni prinși în capcană. Ce dezvăluie texte creștine traduse recent pentru prima oară
Bătălii cu vrăjitori și demoni prinși în capcană. Ce dezvăluie texte creștine traduse recent pentru prima oară
Aurore ultraviolete, observate pentru prima oară în jurul unei comete
Aurore ultraviolete, observate pentru prima oară în jurul unei comete
Sistemul imunitar ne apără împotriva depresiei
Sistemul imunitar ne apără împotriva depresiei