Home » D:News » Maşinile Google Street View, din nou pe străzile din România

Maşinile Google Street View, din nou pe străzile din România

Maşinile Google Street View, din nou pe străzile din România
Publicat: 17.06.2019
Ţinând pasul cu schimbările de peisaj şi noile drumuri construite în Rămânia, Google reia actualizarea imaginilor Street View disponibile pe Google Maps.

Ţinând pasul cu schimbările de peisaj şi noile drumuri construite în Rămânia, Google reia actualizarea imaginilor Street View disponibile pe Google Maps, potrivit Go4it.

Preluarea de noi imagini demarează la începutul lunii iunie şi se va concentra pe cele mai importante oraşe din România şi zonelor adiacente acestora: din Bucureşti şi Ilfov, Braşov şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoralul Mării Negre şi până la Iaşi, Piatra Neamţ, Cluj, Târgu Jiu, Timişoara şi Arad. Imaginile vor fi preluate folosind noua flotă de maşini Google Street View, care utilizează cea mai recentă versiune de cameră pentru imagini la 360°.

Tehnologia de fotografiere utilizată de maşinile Google permite obţinerea unor imagini la calitate şi mai ridicată decât am fost obişnuiţi până acum. Upgrade-ul adus vizează şi exteriorul maşinilor Street View, tapetate pentru a reda unele dintre frumuseţile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Barieră de Corali.

Cinci maşini se vor afla în România în această vară, calendarul deplasărilor pe drumurile din ţara noastră putând fi urmărit pe site-ul Google, la secţiunea Street View – Explore.

Alături de maşini, echipele Street View vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de oraşe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor piet Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montată cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge. onale, parcurilor şi altor obiective publice unde maşinile nu au acces.

Vezi în Go4it lista oraşelor unde va fi folosit trekker-ul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase