Home » D:News » Salam de porc cu mentă, chipsuri din sfeclă şi crenvurşti din peşte, la Festivalul Alimentului de la Cluj

Salam de porc cu mentă, chipsuri din sfeclă şi crenvurşti din peşte, la Festivalul Alimentului de la Cluj

06.07.2019
Peste 70 de lucrări de licenţă, cu produse inovative sau tradiţionale, au fost expuse, joi, de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca la Festivalul Alimentului. Printre acestea se numără salamul de porc cu mentă sau chipsurile din sfeclă de zahăr, potrivit Mediafax.

Laura Stan, conferenţiar universitar la USAMV Cluj-Napoca şi organizator al Festivalului Alimentului, a declarat, joi, că produsele studenţilor au fost jurizate de reprezentanţii unor companii din industria alimentară.

„Peste 70 de studenţi din anii terminali de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor a USAMV şi-au prezentat lucrările de licenţă în cadrul Festivalului Alimentului, realizate în staţiile noastre pilot. Este vorba de produse inovative şi tradiţionale din carne, panificaţie, lactate, zaharoase, bere şi vin, la care studenţii au lucrat pe parcursul ultimului an de studiu. La festival au fost invitaţi şi parteneri, firme cu care colaborăm, care au jurizat produsele expuse. În fiecare an am avut cel puţin un produs transpus pe piaţă de către o companie interesată”, a spus Stan.

Alexandra Bere, studentă în anul IV, a pregătit cârnaţi semiafumaţi cu carne de prepeliţă, despre care spune că au un gust deosebit, fiind bogaţi în proteine.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

„M-am gândit să valorific această carne de prepeliţă, deşi nu este foarte uşor de găsit. Se găseşte în crescătorii, iar preţul ajunge la 35 de lei pe kilogram. S-ar putea să fie o firmă interesată de produsul meu”, a spus studenta.

Un alt tânăr, Andrei Chiş, a prezentat publicului salamul de porc cu mentă, care mai conţine nucşoară, boia şi boabe de muştar.

„Menta aduce un plus de aromă şi de gust salamului, îl îmbunătăţeşte şi taie gustul de gras”, a explicat Chiş.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

Florina Mocan a prezentat în faţa juriului crenvurşti din carne de peşte, produs care mai conţine coriandru. „Carnea de peşte, în special şalău, are o valoare nutriţională mai ridicată, acizi graşi nesaturaţi Omega 3 şi Omega 6, mai sănătoşi decât grăsimea din carne de porc sau pui. Şi noii crenvurşti merg foarte bine cu muştar”, a spus studenta.

Corina Grozav a pregătit pentru Festivalul Alimentului chipsuri din sfeclă de zahăr, condimentate cu boia, despre care susţine că sunt mai sănătoase decât cele din cartofi.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

O carmangerie din Cluj-Napoca s-a arătat interesată de cârnaţii din carne de mistreţ, un produs crud-uscat, fără conservanţi, prezentat de un student al USAMV.

„De asemenea, am remarcat un produs inovativ, un salam învelit într-o crustă de legume, care are un aspect foarte plăcut, iar din punct de vedere al gustului ne-am oprit la o ruladă de porc învelită cu susan şi fistic”, a declarat Alina Săcărea, inginer tehnolog.

 

Cele mai noi articole
O femeie din SUA a returnat o bucată de marmură antică, furată din Roma în 2017
O femeie din SUA a returnat o bucată de marmură antică, furată din Roma în 2017
O balenă extrem de rară, descoperită moartă pe o plajă din Carolina de Nord
O balenă extrem de rară, descoperită moartă pe o plajă din Carolina de Nord
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Un inginer a creat un material care folosește fructele și legumele aruncate pentru a produce energie
Un inginer a creat un material care folosește fructele și legumele aruncate pentru a produce energie
Urși „grăsuni”, surprinși în timp ce fac ultimele pregătiri pentru hibernare în pădurile Parcului Piatra Craiului
Urși „grăsuni”, surprinși în timp ce fac ultimele pregătiri pentru hibernare în pădurile Parcului Piatra Craiului
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Când pot reveni francezii la o formă de viață normală
Când pot reveni francezii la o formă de viață normală
AMD acuzat de Intel că că reduce performanța laptopurilor cu Ryzen
AMD acuzat de Intel că că reduce performanța laptopurilor cu Ryzen
Managerul spitalului Victor Babeș spune că după 15 decembrie cazurile de COVID-19 vor începe să scadă
Managerul spitalului Victor Babeș spune că după 15 decembrie cazurile de COVID-19 vor începe să scadă
Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe
Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe
„Un moment istoric”: Primul zbor comercial direct între Emiratele Arabe Unite şi Israel
„Un moment istoric”: Primul zbor comercial direct între Emiratele Arabe Unite şi Israel
Recomandare OMS privind activitatea fizică: adulții -150 de minute pe saptamana, copiii – o oră pe zi
Recomandare OMS privind activitatea fizică: adulții -150 de minute pe saptamana, copiii – o oră pe zi
Calitatea aerului poate influența evoluția COVID-19
Calitatea aerului poate influența evoluția COVID-19
Două caiete care au aparținut lui Charles Darwin, cu o valoare de milioane de lire sterline, au dispărut
Două caiete care au aparținut lui Charles Darwin, cu o valoare de milioane de lire sterline, au dispărut
Primul guvern liberal din istoria României
Primul guvern liberal din istoria României
Nivel de poluare extrem de periculos înregistrat în cel mai mare oraș din Kosovo
Nivel de poluare extrem de periculos înregistrat în cel mai mare oraș din Kosovo
Aron Pumnul, profesorul care i-a marcat tinereţea lui Mihai Eminescu. A fost urmărit de autorităţile maghiare
Aron Pumnul, profesorul care i-a marcat tinereţea lui Mihai Eminescu. A fost urmărit de autorităţile maghiare
Cum să evitați pierderea în timp ce pariați pe sport
Cum să evitați pierderea în timp ce pariați pe sport