Home » D:News » Salam de porc cu mentă, chipsuri din sfeclă şi crenvurşti din peşte, la Festivalul Alimentului de la Cluj

Salam de porc cu mentă, chipsuri din sfeclă şi crenvurşti din peşte, la Festivalul Alimentului de la Cluj

Publicat: 07.06.2019
Peste 70 de lucrări de licenţă, cu produse inovative sau tradiţionale, au fost expuse, joi, de studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca la Festivalul Alimentului. Printre acestea se numără salamul de porc cu mentă sau chipsurile din sfeclă de zahăr, potrivit Mediafax.

Laura Stan, conferenţiar universitar la USAMV Cluj-Napoca şi organizator al Festivalului Alimentului, a declarat, joi, că produsele studenţilor au fost jurizate de reprezentanţii unor companii din industria alimentară.

„Peste 70 de studenţi din anii terminali de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor a USAMV şi-au prezentat lucrările de licenţă în cadrul Festivalului Alimentului, realizate în staţiile noastre pilot. Este vorba de produse inovative şi tradiţionale din carne, panificaţie, lactate, zaharoase, bere şi vin, la care studenţii au lucrat pe parcursul ultimului an de studiu. La festival au fost invitaţi şi parteneri, firme cu care colaborăm, care au jurizat produsele expuse. În fiecare an am avut cel puţin un produs transpus pe piaţă de către o companie interesată”, a spus Stan.

Alexandra Bere, studentă în anul IV, a pregătit cârnaţi semiafumaţi cu carne de prepeliţă, despre care spune că au un gust deosebit, fiind bogaţi în proteine.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

„M-am gândit să valorific această carne de prepeliţă, deşi nu este foarte uşor de găsit. Se găseşte în crescătorii, iar preţul ajunge la 35 de lei pe kilogram. S-ar putea să fie o firmă interesată de produsul meu”, a spus studenta.

Un alt tânăr, Andrei Chiş, a prezentat publicului salamul de porc cu mentă, care mai conţine nucşoară, boia şi boabe de muştar.

„Menta aduce un plus de aromă şi de gust salamului, îl îmbunătăţeşte şi taie gustul de gras”, a explicat Chiş.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

Florina Mocan a prezentat în faţa juriului crenvurşti din carne de peşte, produs care mai conţine coriandru. „Carnea de peşte, în special şalău, are o valoare nutriţională mai ridicată, acizi graşi nesaturaţi Omega 3 şi Omega 6, mai sănătoşi decât grăsimea din carne de porc sau pui. Şi noii crenvurşti merg foarte bine cu muştar”, a spus studenta.

Corina Grozav a pregătit pentru Festivalul Alimentului chipsuri din sfeclă de zahăr, condimentate cu boia, despre care susţine că sunt mai sănătoase decât cele din cartofi.

Credit foto: Mediafax Foto, Vasile Magradean

O carmangerie din Cluj-Napoca s-a arătat interesată de cârnaţii din carne de mistreţ, un produs crud-uscat, fără conservanţi, prezentat de un student al USAMV.

„De asemenea, am remarcat un produs inovativ, un salam învelit într-o crustă de legume, care are un aspect foarte plăcut, iar din punct de vedere al gustului ne-am oprit la o ruladă de porc învelită cu susan şi fistic”, a declarat Alina Săcărea, inginer tehnolog.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Electrocasnicele obișnuite emit particule nocive în cantități uriașe, arată un studiu
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Cactusul care înflorește doar o dată pe an: o poveste despre frumusețe efemeră și misterul naturii
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Una dintre cele mai faimoase fosile ar ascunde un membru cu totul nou al arborelui nostru genealogic
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Stilul personal ca mecanism de adaptare în perioade de instabilitate socială
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Mimica facială prezice alegerile oamenilor, arată un nou studiu
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
Efectul placebo și nocebo: cum așteptările noastre pot vindeca sau îmbolnăvi corpul
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
8 moduri în care alcoolul îți afectează corpul. De ce nici consumul moderat nu este lipsit de riscuri?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
Copacul Prometeu, vechi de 4.900 de ani, a fost cândva cel mai bătrân din lume. Ce soartă a avut?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
De ce s-ar putea să nu ne dăm seama niciodată dacă Inteligența Artificială devine conștientă?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Cele mai căutate joburi în 2025. Ce domeniu i-a atras cel mai mult pe români?
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, are unghiile tăiate. Păi cine poate să aibă unghiile tăiate? Un terorist”
Unul dintre medicii care au salvat vieţi la Revoluţie: „Gărzile patriotice căutau terorişti printre răniţi. Aaa, ...
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
Un astronom celebru de la Harvard spune că o navă extraterestră a ajuns lângă Pământ
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa
Virusurile gripale au început să circule mai devreme decât de obicei în Europa
Cum este viața în cel mai rece oraș din lume? Mâncarea îngheață în câteva secunde!
Cum este viața în cel mai rece oraș din lume? Mâncarea îngheață în câteva secunde!
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?