Home » D:News » Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX

Directorul Roscosmos declară că nu ar apela niciodată la serviciile SpaceX
Publicat: 12.06.2019
Dmitri Rogozin, directorul agenţiei spaţiale ruse, a declarat că nu va apela niciodată la serviciile oferite de către SpaceX, compania deţinută de Elon Musk.
Dimitri Rogozin, directorul Roscosmos, agenţia spaţială rusească, a declarat pentru presa rusească, citată de Futurism, că nu ar apela la serviciile pe care SpaceX le poate oferi.
 
Mai exact, raportele de presă arată că Rogozin nu ar fi interesat să angajeze SpaceX, compania condusă de către Elon Musk, pentru tehnologia rachetelor spaţiale refolosibile.
 
Aceleaşi rapoarte mai spun că directorul Roscosmos nu ar refuza să se întâlnească cu Musk dacă s-ar afla în acelaşi oraş la un moment dat. „Este o persoană ocupată, eu la fel, de ce l-aş invita?”, a declarat Rogozin pentru o agenţie de ştiri.
 
Relaţiile dintre cei doi sunt destul de tensionate şi neobişnuite. Astfel, cu ocazia succesului andocării navetei Crew Dragon la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, Rogozin l-a felicitat pe Musk. 
 
În trecut, însă, Dimitri Rogozin a făcut critici acide legate de modelul de afacere pe care SpaceX îl derulează. Mai exact, el consideră că SpaceX nu joacă corect faţă de ceilalţi competitori privaţi de pe piaţa industriei spaţiale, folosind banii pe care Statele Unite îi alocă programului spaţial pentru a-şi acoperi pierderile.
 
„Musk vinde serviciile de lansare la un preţ dublu Pentagonului, acoperindu-şi pierderile din sectorul comercial şi omorându-şi competitorii, care nu au parte de un ajutor atât de generos din partea unor guverne”, a declarat Rogozin către RT.
 

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase