Home » Știință » Misiune îndeplinită pentru SpaceX: capsula Crew Dragon a ajuns cu succes înapoi pe Pământ

Misiune îndeplinită pentru SpaceX: capsula Crew Dragon a ajuns cu succes înapoi pe Pământ

Misiune îndeplinită pentru SpaceX: capsula Crew Dragon a ajuns cu succes înapoi pe Pământ
Publicat: 11.03.2019
Nava spaţială de pasageri a SpaceX, Crew Dragon, a ajuns în siguranţă în Oceanul Atlantic vineri la ora 17:45, marcând succesul misiunii Demo-1.

Aterizarea capsulei a fost încetinită de patru paraşute mari pe care le-a desfăşurat odată ce a intrat în atmosfera Terrei, Astronauţii au încărcat circa 136 de kilograme de încărcătură de la Staţia Spaţială în navă pentru a fi trimisă pe Pământ, scrie Futurism.

Este prima dată când o navă spaţială de pasageri a fost lansată de pe sol american la Staţia Spaţială Internaţională – şi care s-a întors în siguranţă pe Terra – de la sfârşitul programului de navete spaţiale al NASA din 2011.

Duminica trecută, Crew Dragon s-a andocat singură, fără braţ robotic, la un port deschis de la Staţia Spaţială Internaţională. A petrecut cinci zile andocată la staţie în timp ce astronauţii au verificat interiorul a ceea ce într-o bună zi poate deveni nava cu care vor călători.

În iulie, SpaceX speră să retrimită capsula Crew Dragon în spaţiu, dar de data aceasta cu astronauţii NASA Bob Behnken şi Doug Hurley la bord.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Manechinul Ripley a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională în capsula Crew Dragon trimisă de SpaceX

Declaraţii surprinzătoare ale unui director NASA despre SpaceX: compania lui Elon Musk vine cu cel mai îndrăzneţ şi dificil proiect spaţial de până acum

SpaceX a lansat cu succes primul test de zbor al capsulei Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională – UPDATE

O rachetă din benzile desenate cu Tin Tin ar putea duce omenirea pe Marte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase