Home » D:News » Regizorul Pedro Almodóvar va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneţia

Regizorul Pedro Almodóvar va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneţia

Regizorul Pedro Almodóvar va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la Veneţia
Publicat: 14.06.2019
Regizorul spaniol Pedro Almodóvar va primi Leul de Aur pentru întreaga carieră la ediţia de anul acesta, a 76-a, a Festivalului de Film de la Veneţia.

Almodovar, în vârstă de 69 de ani, şi-a făcut debutul internaţional la Mostra veneţiană, în 1983, cu cel de-al treilea lungmetraj, comedia neagră „Dark Habits”.

S-a întors la acest eveniment în 1988, cu „Women on the Verge of a Nervous Breakdown”.

Preşedintele Mostrei, Alberto Barbera, a declarat despre Almodovar că este unul dintre „cei mai mari şi influenţi regizori spanioli de la Buñuel până în prezent”.

Pedro Almodovar este cunoscut pentru comediile şi dramele sale care au ca temă centrală viaţa şi relaţiile de familie şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999, cu „Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre”, dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu „Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”.

Cu 21 de lungmetraje la activ, Pedro Almodovar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă din ultimele decenii şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici – Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

 

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase