Home » D:News » Festivalul Îngheţatei cu fapte bune adună în weekend artizanii din domeniu într-un scop nobil

Festivalul Îngheţatei cu fapte bune adună în weekend artizanii din domeniu într-un scop nobil

Festivalul Îngheţatei cu fapte bune adună în weekend artizanii din domeniu într-un scop nobil
Publicat: 12.07.2019
Festivalul Îngheţatei cu fapte bune adună sâmbătă şi duminică artizanii din domeniu într-un scop nobil, în cadrul unui eveniment organizat de Fundaţia World Vision România, la Veranda Mall, din Capitală, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Fundaţia World Vision România organizează, în weekendul 13 – 14 iulie 2019, la Veranda Mall, Festivalul Îngheţatei cu fapte bune. ”Artizani de îngheţată îşi unesc forţele pentru a face un bine şi strâng fonduri pentru copiii din medii defavorizate, care au atât de mare nevoie. Un procent de 2% din totalul vânzărilor din cadrul celor două zile de festival se donează către programul «Pâine şi Mâine» al Fundaţiei World Vision”, notează organizatorii.

Printre cei care şi-au anunţat prezenţa la eveniment se numără Gelato Mio, La Strada, Vice Cream, Gelateria Velluto, Gelato D’Amore şi Puro&Bio Romania.

Iniţiat în 2016, acest proiect vizează reducerea abandonului şcolar în rândul elevilor de şcoală primară din 30 de comunităţi defavorizate din judeţele Dolj, Vâlcea, Vaslui şi Cluj. În acest moment, în program sunt incluşi 1.281 de copii.

„Pâine şi Mâine” le oferă copiilor din program o masă caldă pe zi (cu două feluri şi un desert) şi posibilitatea de a se pregăti în fiecare zi, timp de două ore, într-un program de tip „Şcoală după şcoală”, sub coordonarea unui profesor angajat special pentru acest proiect. Astfel, proiectul reduce abandonul şcolar eliberând familiile nevoiaşe de grija hranei zilnice pentru copii şi oferindu-le acestora din urmă şansa de a-şi face temele într-un mediu sigur şi liniştit. Costul lunar per copil este de 230 de lei, iar proiectul poate fi susţinut donând câte 2 euro prin SMS, la numărul 8844, cu textul PAINE.

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

”World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 28 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe”, se arată în comunicat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase