Home » D:News » Mâncarea pentru bebeluşi conţine un nivel prea ridicat de zahăr!

Mâncarea pentru bebeluşi conţine un nivel prea ridicat de zahăr!

Mâncarea pentru bebeluşi conţine un nivel prea ridicat de zahăr!
Publicat: 17.07.2019
Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează formularea unei interdicţii privind adaosul de zahăr în mâncarea copiilor sub 36 de luni.

Potrivit studiilor realizate de OMS, în 3 din 4 cazuri analizate, caloriile din mâncarea sugarilor provin, în proporţie de 30% din adaosul de zahăr, iar o treime precizează că au adăugat concentrat de fructe, zaharuri sau îndulcitori în compoziţie.

OMS a studiat 7,955 de produse – alimente şi băuturi destinate sugarilor şi bebeluşilor, comercializate în Viena, Sofia, Budapesta şi Haifa.

„Mâncarea pentru sugari şi bebeluşi trebuie să se conformeze recomandărilor nutriţionale şi normelor internaţionale în ceea ce priveşte substanţele conţinute. Cu toate acestea există suspiciuni că multe produse au un conţinut prea ridicat de zahăr”, a spus  Dr João Breda, şeful Biroului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor Netransmisibile al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

OMS recomandă hrănirea exclusiv la sân a copiilor, până la vârsta de 6 luni, iar în Ghidul privind prevenirea promovării inadecvate a alimentelor pentru sugari şi copii menţionează că acest tip de produse nu ar trebui să fie destinate copiilor sub vârsta de  6 luni.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase