Home » D:News » Pasajul Universităţii, transformat într-un spaţiu al basmului

Pasajul Universităţii, transformat într-un spaţiu al basmului

Publicat: 02.08.2019
Pasajul Universităţii, transformat într-un spaţiu al basmului
Desenele lui Dem Demetrescu transformă Pasajul Universităţii de la Bucureşti într-un spaţiu al basmului în lunile august şi septembrie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Dem Creativ a pregătit o adevărată călătorie prin România poveştilor ilustratorului Dem Demetrescu, în Pasajul Universităţii din Bucureşti începând cu 1 august până pe 30 septembrie 2019. În inima oraşului, Argo Art creează un proiect cultural interactiv şi îi provoacă la joacă atât pe bucureştenii care visează la călătorii cât şi pe turiştii care vizitează Capitala.

„Călătorie prin lumea lui Dem” invită la o experienţă inedită, care combină lucrări originale din colecţia DEM, animate în realitatea augmentată, şi, ca supriză, la final, o „vânătoare de comori” cu premii.

Dem Demetrescu este ilustratorul care a scris istorie în grafica românească, între anii 1930 – 1970. Vizitatorii vor descoperi România anului 1937 pe harta originală pe care Dem a desenat specificul fiecărui judeţ, cu măiestrie şi umor.

Cu aplicaţia ArtiVIVE, care se poate descărca gratuit pe Android sau IoS, câteva regiuni prind viaţă în animaţii care se pot urmări pe smartphone sau tabletă.

„Activităţile interactive, digitalizate, sunt o tendinţă consacrată în spaţiile publice din marile capitale europene. Călătoria prin lumea lui Dem, în Pasajul Universităţii, este o abordare modernă a unor elemente de tradiţie din cultura noastră românească. Este o modalitate originală de a-i încuraja pe copii şi pe adolescenţi să găsească cele mai pitoreşti locuri din ţară, mai întâi prin joacă. Vrem ca, astfel, să le stârnim interesul să călătorească pentru a vedea şi în realitate acele zone, cu ochii lor. Digitalizarea hărţii lui Dem Demetrescu este abia la început. Am reuşit, deocamdată, să animăm cu aplicaţia ArtiVIVE trei judeţe. Ne dorim un parteneriat care să ne permită să animăm întreaga hartă, astfel încât să devină un instrument de educaţie prin joc şi de promovare a turismului intern, pentru generaţia tânără” spune Adrian Buga, fondatorul Dem Creativ.

Pasajul Universităţii va fi populat şi cu cele mai îndrăgite personaje din poveştile lui Dem, „Dacă numeri pân’ la zece”, „Circul din Pădure”, „A.B.C. în Chipuri şi Cuvinte” şi „Capra cu trei iezi”. Cei care au copilărit cu personajele sale şi care acum, sunt părinţi sau bunici, au ocazia să retrăiască aceste amintiri alături de nepoţii sau copii lor. La fiecare poveste, vizitatorii vor găsi întrebări şi provocări amuzante. Cei care vor trimite răspunsurile pe pagina de Facebook sau site-ul Dem Creativ vor participa la o tombolă cu premii.

Iniţiativa „Călătorie prin lumea lui Dem în Pasajul Universităţii” este susţinută de HeidelbergCement Romania. Animaţia digitală a hărţii este realizată de ArtiVIVE.

Dem Creativ este o platformă dedicată copiilor de la 3 la 93 de ani. Timp de 10 ani, o echipă de istorici de artă, critici de film, cercetători, antreprenori, graficieni, editori, toţi iubitori ai creaţiei ilustratorului Dem Demetrescu, i-au căutat operele în arhive, biblioteci şi în colecţiile de artă ale muzeelor. Datorită efortului lor, astăzi fondul Dem Demetrescu cuprinde peste 1000 de lucrări ‒ schiţe, desene, planşe, gravuri, acuarele, fotografii, diafilme şi filme. Prin activităţile şi proiectele propuse, Dem Creativ vrea să inspire şi să bucure noi generaţii, readucând lucrările lui Dem Demetrescu în spaţiile dedicate celor mici – creşe, grădiniţe, şcoli, dar şi în galerii de artă, muzee şi spaţii neconvenţionale pentru evenimente culturale şi artistice.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase