Home » D:News » Locuitorii Romei s-au opus construirii unui fast food în apropierea băilor lui Caracalla

Locuitorii Romei s-au opus construirii unui fast food în apropierea băilor lui Caracalla

Publicat: 12.08.2019
Construirea unui restaurant McDonald’s în apropierea băilor lui Caracalla a fost oprită datorită eforturilor locuitorilor Romei.

Cetatea Eternă este renumită pentru pleiada sa de atracţii turistice care anual atrag miloane de oameni. O astfel de oportunitate nu a scăpat celor care au cumpărat francizele unor mari reţele de fast food şi au construit astfel de restaurante pe întreg cuprinsul Romei, în unele cazuri chiar în apropierea unora dintre cele mai importante atracţii turistice.

Recent, autorităţile locale au acordat aprobările necesare pentru ca un fast food McDonald’s să fie construit în apropierea băilor lui Caracalla, acesta fiind proiectat pentru a găzdui peste 250 de persoane în acelaşi timp. Revoltaţi de o astfel de perspectivă rezidenţii cartierului, dar şi alţi locuitori ai Romei, au decis să protesteze şi să stopeze lucrările de construcţie care deja demaraseră, notează The History Blog.

Eforturile protestatarilor au primit un imbold important din partea acoperirii mass media de care s-a bucurat iniţiativa lor. Într-un final, ministrul Culturii, Alberto Bonisoli, a anunţat pe o reţea de socializare că a anulat autorizaţiile pe care constructorii le-au primit.

Ce urmează? Plecând de la situaţii asemănătoare, unele voci susţin că proprietarii francizei vor recurge la ajutorul instanţei pentru a-şi construi restaurantul în apropierea unui monument UNESCO. Totuşi, pentru moment, băile sunt în siguranţă, fiind rezervate doar spectacolelor de operă.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase