Home » D:News » În Praga nu se vor mai organiza artificii de Revelion. Care este motivul

În Praga nu se vor mai organiza artificii de Revelion. Care este motivul

În Praga nu se vor mai organiza artificii de Revelion. Care este motivul
Publicat: 11.08.2019
Tradiţionalele focuri de artificii organizate de Revelion la Praga vor fi înlocuite cu video mapping, ca urmare a unei decizii a autorităţilor locale.

„Acesta este un demers nu doar în beneficiul locuitorilor Capitalei, care sunt sensibili la zgomotul produs de focurile de artificii, ci şi al animalelor, care sunt nevoite să suporte anual acest stres inutil. Cred că tuturor le va plăcea noua modalitate prin care vom sărbători intrarea în noul an şi mă bucur că membrii coaliţiei sunt de acord cu această propunere”, a afirmatJan Habr, membru în Consiliul Municipal din Praga, potrivit Rador

Consiliul Local al oraşului Praga a aprobat cu unanimitate de voturi propunerea de renunţare la focul de artificii în noaptea dintre ani.

Anterior, autorităţile au propus ca focurile de artificii de Anul Nou să fie înlocuite cu un spectacol de lasere şi lumini, însă acum au decis să recurgă la video mapping. Spectacolul ar putea avea loc în Piaţa Sf. Václav din Praga şi ar urma să coste cel mult două milioane de coroane (circa 78.000 de euro).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase