Home » D:News » Muzeul Bucovinei a fost numit muzeu de importanţă naţională

Muzeul Bucovinei a fost numit muzeu de importanţă naţională

Muzeul Bucovinei a fost numit muzeu de importanţă naţională
Publicat: 15.08.2019
Guvernul României a adoptat, în şedinţa de luni, o Hotărâre privind acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională Muzeului Bucovinei, arată un anunţ publicat de Ministerul Culturii.

Muzeul Bucovinei a fost până în anul 2003 muzeu naţional în subordinea Ministerului Culturii, când, în baza Hotărârii nr. 1235/2003 privind stabilirea unor măsuri pentru funcţionarea instituţiilor de cultură care se finanţează din bugetele locale, instituţia a trecut sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava. Astfel, Consiliul Judeţean Suceava, potrivit prevederilor art. 14 din Normele de clasificare a muzeelor şi a colecţiilor publice, aprobate prin ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2185/2007, a cerut acordarea titulaturii de muzeu de importanţă naţională.

”Motivul care stă la baza emiterii prezentului act normativ şi, implicit, a recunoaşterii Muzeului Bucovinei ca fiind de importanţă naţională este faptul că în patrimoniul muzeului se află colecţii unicat la nivel naţional printre care se numără cetatea de Scaun a Sucevei, monument istoric reprezentativ şi unicat pentru istoria noastră, precum şi colecţii unice în cadrul Muzeului de Ştiinţele Naturii, colecţia de Scolytide şi colecţia de Malofage «Ştefan Negru»”, au arătat reprezentanţii Ministerului.

Muzeul Bucovinei are ca obiect de activitate cercetarea, achiziţionarea, tezaurizarea, conservarea, restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural naţional şi universal, legat de om şi mediul său, de istorie, artă, etnografie, ştiinţele naturii, planetariu-astronomie, cu rolul social de cunoaştere, educaţie şi petrecere a timpului liber, notează prezentarea instituţiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase