Home » D:News » Noul Muzeu Internaţional al Spionajului de la Washington se redeschide duminică

Noul Muzeu Internaţional al Spionajului de la Washington se redeschide duminică

Noul Muzeu Internaţional al Spionajului de la Washington se redeschide duminică
Publicat: 11.05.2019
Noul Muzeu Internaţional al Spionajului de la Washington, SUA, se redeschide duminică, după ce instituţia privată a finalizat procesul de mutare şi regândire a formulei de expunere într-o nouă clădire, arată The Washington Post, citat de Mediafax.

Instituţia fondată de un veteran din marina americană, Milton Maltz, se mută într-o nouă clădire, dar, în ciuda denumirii de muzeu internaţional, nici noua formulă nu pare să depăşească prea mult concentrarea asupra istoriei SUA în domeniu, notează Le Figaro.

De altfel prezentarea noii poveşti pe care o spun exponatele adunate în muzeu începe cu scrisoarea prin care primul preşedinte american, George Washington, îl numeşte ca şef al spionajului pe Nathaniel Sackett, cel care a înfiinţat reţeaua Culper, considerată prima de spionaj americană.

Noua formulă de prezentare include exponate, materiale video, instalaţii interactive legate de diferite aspecte ale activităţii de spionaj.

Vizitatorii pot să îşi testeze aptitudinile de analiză, memorie şi observaţie cu ajutorul diferitelor instalaţii care simulează operaţiuni de spionaj sau procesul de decizie pentru declanşarea unui raid. Pe lângă acestea, muzeul se laudă cu automobilul Aston Martin DB5 folosit de personajul James Bond în lungmetrajul „Goldfinger”, din 1964, dar şi un mic submarin britanic folosit în Al Doilea Război Mondial, ca şi înregistrări ale schimburilor de mesaje sovietice din Berlinul de Est din anii ’50.

Expunerea surprinde şi momentul furtului tehnologiilor americane de agenţi chinezi, dar şi aspectele macabre ale meseriei, o secţiune fiind dedicată interogatoriilor sub tortură, o masă folosită pentru controversata procedură numită „waterboarding” fiind prezentată publicului, arată Washington Top News.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase