Home » D:News » Cel mai bine plătit actor de la Hollywood, potrivit Forbes

Cel mai bine plătit actor de la Hollywood, potrivit Forbes

Cel mai bine plătit actor de la Hollywood, potrivit Forbes
Publicat: 23.08.2019
Starul american Dwayne "The Rock" Johnson este cel mai bine plătit actor de la Hollywood, potrivit unui clasament realizat de publicaţia Forbes, care, anul acesta, este dominat de artişti din distribuţia filmelor "Avengers", produse de Marvel.

Fostul wrestler profesionist a câştigat 89,4 milioane de dolari în ultimele 12 luni şi s-a plasat pe primul loc în topul Forbes, poziţie ocupată şi în 2016. În ultimii doi ani, el a ocupat poziţia secundă în acest clasament.

Dwayne Johnson, în vârstă de 47 de ani, este celebru în principal graţie evoluţiei sale spectaculoase din peliculele francizei „Furios şi iute”, dar s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum „Mumia revine/ The Mummy Returns”, „Dă-te mare şi tare!/ Be Cool”, „Plan de joc/ The Game Plan”, „Zâna Măseluţă/ Tooth Fairy”, „Călătoria 2: Insula misterioasă/ Journey 2: The Mysterious Island”, „Trage tare şi te scoţi/ Pain & Gain”, ” G.I. Joe: Represalii/ G.I. Joe: Retaliation” şi „Hercules”. Cel mai recent film lansat de Dwayne Johnson este „Furios şi iute: Hobbs & Shaw/ Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, de David Leitch.

Poziţia a doua în topul Forbes este ocupată de Chris Hemsworth – cu 76,4 milioane de dolari -, unul dintre starurile universului cu supereroi Marvel. Mare parte din câştigurile lui Hemsworth au fost generate de rolul Thor din „Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame”, filmul cu cele mai mari încasări din istorie – 2,795 de miliarde de dolari.

Robert Downey Jr (Iron Man), Bradley Cooper (Rocket), Chris Evans (Captain America) şi Paul Rudd (Ant-Man) sunt ceilalţi actori din distribuţia francizei „Avengers” care au fost incluşi în topul Forbes pe 2019.

Totuşi, mare parte din câştigurile lui Cooper – 57 de milioane de dolari, cu care ocupă poziţia a şasea – vin din filmul „A Star is Born”, pe care l-a produs, regizat şi în care a jucat.

Jackie Chan, Will Smith, Adam Sandler şi starul bollywoodian Akshay Kumar s-au reîntors în topul 10, din care a ieşit însă liderul clasamentului de anul trecut, George Clooney.

Topul 10 al celor mai bine plătiţi actori la Hollywood în 2019 este format din Dwayne Johnson (89,4 milioane de dolari), Chris Hemsworth (76,4 milioane de dolari), Robert Downey Jr. (66 de milioane de dolari), Akshay Kumar (65 de milioane de dolari), Jackie Chan (58 de milioane de dolari), Bradley Cooper (57 de milioane de dolari), Adam Sandler (57 de milioane de dolari), Chris Evans (43,5 milioane de dolari), Paul Rudd (41 de milioane de dolari), Will Smith (35 de milioane de dolari).

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase