Home » D:News » Maşina cu energie solară care va folosi muşchi pentru sistemele de ventilare. Când poate fi disponibilă

Maşina cu energie solară care va folosi muşchi pentru sistemele de ventilare. Când poate fi disponibilă

Publicat: 03.09.2019
Sono Motors a dezvăluit planurile pentru o maşină alimentată cu energie solară care va folosi muşchi pentru sistemele de filtrare a aerului.

Start up-ul german Sono Motor şi-a anunţat intenţia ca pentru anul 2020 să producă un model de maşină electrică alimentată de către lumina solară. Ce a atras atenţia asupra acestui proiect însă este sistemul de filtrare a aerului. Conform Futurism, aceste maşini vor folosi muşchi deshidratat pentru a filtra particulele din aer şi pentru a da o senzaţie de prospeţime.

„Sistemul de filtrare al aerului foloseşte gravitaţie electrostatică pentru a filtra până la 20% din particule în timp ce are efecte pozitive asupra temperaturii şi a umidităţii din interiorul maşinii”, este scris pe site-ul start up-ului.

Sion, aşa cum vor fi numite aceste automobile „echipate” cu muşchi uscat, vor avea o autonomie de 250 de kilometri şi un motor electric de 120 de kilowaţi. În plus, un avantajat pe care producătorii ţin să îl precizeze este legat de faptul că Sion va putea fi alimentat la orice staţie de alimentare de pe cuprinsul Europei, folosind prizele domestice şi chiar printr-un cablu de la un altă maşină. Această ultimă caracterisitică va fi posibilă datorită încărcătorului bidirecţional cu care sunt echipate aceste maşini.

 

Producătorii au dezvăluit faptul că exteriorul maşinii este acoperit aproape în întregime cu panouri solare care vor produce o parte din energia necesară, putând alimenta vehiculul pentru aproximativ 30 de kilometri pe zi.

Citeşte şi:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase