Home » D:News » Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreaţă în 2019

Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreaţă în 2019

Publicat: 01.09.2019
Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreaţă în 2019
Artista americană Taylor Swift este cântăreaţa cel mai bine plătită în 2019, iar podiumul este completat, la mare distanţă, de Beyonce şi Rihanna, potrivit topului anual realizat de revista Forbes.

Potrivit editorilor Forbes, Swift a avut câştiguri de 185 de milioane de dolari în ultimul an, clasându-se pe primul loc în Top 10. Artista în vârstă de 29 de ani, care, recent, şi-a lansat cel de-al şaptelea album, „Lover”, ocupă anul acesta şi primul loc în topul celor mai bine plătite vedete din lume.

Mare parte din câştigurile sale provin din Reputation Stadium Tour, o serie de concerte care a generat încasări de 266 de milioane de dolari doar în SUA.

Pe poziţia a doua în topul Forbes, la mare distanţă, se află Beyoncé, care a avut câştiguri de 81 de milioane de dolari în perioada iunie 2018 – iunie 2019, mare parte din sumă fiind generată de turneul On The Run II, pe care l-a susţinut împreună cu soţul ei, rapperul Jay-Z, dar şi din noul album, „Homecoming”.

Podiumul este completat de Rihanna, cu 62 de milioane de dolari, sumă obţinută mai ales din parteneriatul încheiat prin compania sa de cosmetice Fenty Beauty cu gigantul de produse de lux LVMH.

Topul 10 este completat de Katy Perry (57,5 milioane de dolari), Pink (57 de milioane de dolari), Ariana Grande (48 de milioane de dolari), Jennifer Lopez (43 de milioane de dolari), Lady Gaga (39,5 milioane de dolari), Celine Dion (37,5 milioane de dolari) şi Shakira (35 de milioane de dolari).

Editorii Forbes au realizat topul pe baza datelor financiare oferite de manageri, compania Nielsen, publicaţia Pollstar, platforma online IMDB, interviuri cu experţi din industrie şi cu vedetele din clasament.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase