5 alimente pentru inimă

19 09. 2019, 12:00

Avocado este un fruct bogat în potasiu şi poate fi consumat fie ca atare, fie adăugat în salate sau sandviciuri, oferind astfel aproximativ 690 mg de potasiu. Bineînţeles, avocado vine la pachet şi cu o mulţime de vitamine: A, C, B1, B2, B3, B6 şi minerale precum magneziu, calciu, fosfor şi fier. Fiind, de asemenea, bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate, fructul originar din Mexic poate ajuta şi la scăderea nivelului de colesterol.

Pepene roşu: Cu un conţinut de aproximativ 90% apă, consumul acestuia este extrem de popular mai ales în zilele de vară, când organismul nostru resimte mult mai intens nevoia de hidratare. Cantitatea de postasiu pe care îl conţine, aproximativ 640 mg, contribuie la reglarea tensiunii arteriale.

O altă sursă de potasiu este spanacul, care aduce o mulţime de beneficii organismului, în special pentru vedere, datorită luteinei şi zeaxantinei, pentru oase, datorită vitaminei K şi contribuie, totodată, la întărirea imunităţii datorită conţinutului de vitamina A. Având un conţinut mare de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu, spanacul contribuie la menţinerea tensiunii arteriale la niveluri normale.

Potasiul îl putem regăsi de asemenea şi în băuturi, precum sucul proaspăt de portocale sau în berea consumată moderat.

Citeşte continuarea pe CSID!