Home » D:News » Suma URIAŞĂ pe care a donat-o scriitoarea J. K. Rowling pentru cercetări privind scleroza multiplă

Suma URIAŞĂ pe care a donat-o scriitoarea J. K. Rowling pentru cercetări privind scleroza multiplă

Publicat: 13.09.2019
Suma URIAŞĂ pe care a donat-o scriitoarea J. K. Rowling pentru cercetări privind scleroza multiplă
J. K. Rowling, autoarea seriei de succes "Harry Potter", a donat 15,3 milioane de lire sterline (17 milioane de euro) Clinicii pentru Neurologie Regenerativă Anne Rowling din Edinburgh pentru a sprijini cercetările privind scleroza multiplă, potrivit BBC.

Centrul de cercetare care poartă numele mamei lui J. K. Rowling a fost fondat cu sprijinul scriitoarei, care a donat 10 milioane de lire sterline (11 milioane de euro), în 2010, notează Mediafax.

Anne Rowling, mama scriitoarei, a murit la vârsta de 45 de ani din cauza unor complicaţii asociate sclerozei multiple.

Suma recent donată de scriitoare va facilita activitatea de cercetare din cadrul centrului.

Clinica îmbină îngrijirea medicală a pacienţilor cu activitatea de cercetare, centrată pe găsirea unor tratamente eficiente pentru scleroza multiplă.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurologică cronică, autoimună, care afectează sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării şi nervii optici. Boala, care poate provoca dificultăţi în controlul muscular, tulburări de vedere, de echilibru, ale sensibilităţii şi tulburări ale funcţiilor mintale, nu se poate vindeca, dar tratamentul potrivit îi poate încetini progresia.

Totodată, alte probleme degenerative ale creierului, precum demenţa şi boala Parkinson, sunt considerate prioritare de cercetătorii din cadrul clinicii.

„Când Clinica Anne Rowling a fost fondată, nimeni nu a putut anticipa progresul incredibil realizat aici în domeniul neurologiei regenerative. Mă simt mândră pentru că centrul a reuşit să combine ambiţii aparent nerealiste din cercetare cu o parte practică, ce vizează îngrijirea celor care suferă de scleroză multiplă în diferite stadii. Cred că munca profesorului Siddharthan Chandran şi a echipei lui va schimba în bine vieţile oamenilor cu scleroză multiplă”, a declarat J. K. Rowling.

În vârstă de 53 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, avea în urmă cu câţiva ani o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J. K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Cărţile „Harry Potter” au fost publicate în peste 500 de milioane de copii între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase