Home » D:News » Un grădinar a aflat de la tv că pe proprietatea lui a crescut o plantă de canabis

Un grădinar a aflat de la tv că pe proprietatea lui a crescut o plantă de canabis

Un grădinar a aflat de la tv că pe proprietatea lui a crescut o plantă de canabis
Publicat: 25.09.2019
Un grădinar care le-a cerut celor de la BBC să îl ajute în identificarea unei "plante misterioase" pe care a descoperit-o pe proprietatea lui, a fost informat că este canabis, seminţele fiind, cel mai probabil, transportate de păsări, potrivit The Telegraph, citat de agenţia de presă Mediafax.

Numărul din septembrie al revistei britanice „BBC Gardeners’ World” a inclus un mesaj şi o fotografie trimise de un cititor al publicaţiei.

„Puteţi identifica această plantă misterioasă din grădina mea?”, i-a întrebat grădinarul Barry Thorp pe cei de la „BBC Gardeners’ World”.

În secţiunea dedicată răspunsurilor, horticultoarea Anne Swithinbank a afirmat că este cânepă, punctând că trebuie să fie distrusă, dar nu prin ardere.

„Pare a fi cânepă (cannabis sativa). Este, desigur, ilegală şi probabil a germinat din seminţe aduse de păsări. Mai bine ai distruge-o”, l-a sfătuit Anne pe grădinar.

Horticultorul şef Guy Barter de la Royal Horticultural Society (RHS) i-a dat dreptate specialistului BBC, declarând: „Da, este cannabis sativa. Este ilegală deţinerea sau cultivarea ei în Marea Britanie în absenţa unei licenţe speciale. Poate fi cultivată legal pentru utilizarea farmaceutică. Seminţele de cânepă cărora le-au fost distruse proprietăţile caracteristice prin mijloace specifice, precum arderea, sunt oferite ca hrană păsărilor. Uneori, seminţe îşi păstrează calităţile, ajungând să fie răspândite de păsări”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase