Home » D:News » 60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat – studiu

60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat – studiu

60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat – studiu
Publicat: 30.09.2019
60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat de la începerea vieţii sexuale, arată cel mai recent chestionar realizat de planificaneprevazutul.ro.

60% dintre tinerii români au avut cel puţin un contact sexual neprotejat de la începerea vieţii sexuale, arată cel mai recent chestionar realizat de planificaneprevazutul.ro, o platformă online de educaţie sexuală şi contraceptivă. Cu toate astea, 93% dintre ei ştiu că o sarcină poate apărea chiar şi în urma primului contact sexual, iar 66% dintre ei se tem de instalarea unei sarcini nedorite în cazul unui contact neprotejat. Mai mult, peste 15% dintre tineri nu folosesc metode contraceptive, în timp ce 57% dintre ei declară că folosesc prezervativul, iar 18% dintre ei se bazează pe metoda retragerii, deşi prezintă un risc de eşec de 26%.

Doar 9% folosesc pilulele anticoncepţionale, o variantă contraceptivă eficientă în 99,7% din cazuri pentru protejarea împotriva unei sarcini nedorite.

Alegerea metodei contraceptive rămâne o preferinţă individuală, în condiţiile în care 34% dintre tineri au răspuns că preferă să şi-o aleagă pe cont propriu, iar 24% folosesc metoda aleasă de partener/ă, doar 10% căutând sfatul medicului pentru alegerea metodei potrivite.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase