Home » D:News » Alimentarea în timpul zborului, soluţia pentru prelungirea perioadei de utilizare a unei drone

Alimentarea în timpul zborului, soluţia pentru prelungirea perioadei de utilizare a unei drone

Alimentarea în timpul zborului, soluţia pentru prelungirea perioadei de utilizare a unei drone
Publicat: 14.10.2019
Cercetătorii de la universitatea din Berkley sugerează o soluţie ingenioasă pentru mărirea perioadei de utilizare a unei drone: alimentarea în timpul zborului.

Asemeni avioanelor de vânătoare, care pot fi alimentate în zbor, inginerii laboratorului HiPeR de la Berkley (High Performance Robotics) au dezvoltat o soluţie de alimentare pentru drone. Soluţia este însă foarte evidentă şi este uimitor că nu a existat un astfel de proiect până în prezent.

Drona este prevăzută cu o platformă de aterizare în partea de sus, care include şi contacte magnetice, capabile să asigure transfer de energie electrică. Apoi o dronă mai mică, echipată cu o baterie proprie şi o altă baterie pentru alimentare, poate veni în zbor, ateriza pe platforma de încărcare şi oferi energie în plus dronei de performanţă. Astfel, poţi extinde substanţial durata de utilizare a unei drone la un singur zbor, crescând semnificativ utilitatea lor în anumite cazuri.

De exemplu, dronele care ar putea fi folosite pentru livrări de colete în viitor, ar putea parcurge distanţe mult mai mari, în timp ce dronele folosite pentru căutări sau pentru alte cazuri de supraveghere ar putea avea mai multe staţii de încărcare de acest gen pe traseu.

Citeşte continuarea pe Go4it!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase