Home » D:News » Alarmant. Săptămânal ingerăm 5 grame de plastic

Alarmant. Săptămânal ingerăm 5 grame de plastic

Alarmant. Săptămânal ingerăm 5 grame de plastic
Publicat: 12.10.2019
Într-o singură săptămână, un om consumă echivalentul în plastic al unui card de credit, iar asta nu o spunem noi, ci studiile recente.

Nutriţionistul Gianluca Mech ne spune ce să facem pentru a ne feri de acest pericol, întrucât plasticul ne poate afecta iremediabil starea de sănătate!

“Un studiu realizat recent de Universitatea Newcastle arată că într-o săptămână ingerăm, pe lângă alimente, apă şi aer, aproximativ 2000 de fragmente din plastic, care intră în corpul nostru şi ale căror efecte nu sunt încă foarte clare. Este vorba despre aproximativ 5 grame de plastic pe săptămână, echivalentul unui card de credit. Asta înseamnă că mâncăm 250 de grame de plastic în fiecare an”, declară nutriţionistul italian.

Cum ajunge plasticul în corpul nostru

„Particulele de plastic care ajung în organism provin din consumul de apă îmbuteliată, peşte, moluşte, în general întregi, practic din toate tipurile de alimente, dar nu numai. Microplasticele sunt polimeri sintetici care pot fi folosiţi ca exfolianţi în produse cosmetice, scruburi, paste de dinţi şi şampoane. Există dovezi care arată că particule mai mici, cunoscute sub numele de nanoplastice, pot pătrunde chiar şi membranele celulare, precum şi ţesuturile intestinale.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase