Home » D:News » Primul portavion construit în întregime de China

Primul portavion construit în întregime de China

Primul portavion construit în întregime de China
Publicat: 18.10.2019
Imaginile de mare rezoluţie realizate din satelit dezvăluie progresele pe care Beijingul le face pentru finalizarea primului portavion construit în mod exclusiv de autorităţile chineze, prin intermediul unei infrastructuri tehnologice extinse, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Conform aprecierilor făcute de analişti, portavionul ar fi primul dintr-o serie similară de echipamente militare, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Imaginile satelitale care surprind şantierul naval Jiangnan, de la periferia oraşului Shanghai, au fost realizate în urmă cu o lună şi stransmise agenţiei Reuters de către Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS).

Confrom imaginilor transmise de CSIS, în cadrul şantierului puteau fi identificate secţiuni prefabricate, pereţi şi alte componente ale portavionului ce ar putea fi finalizate în următoarele 12 luni şi mutate către un port nou creat, înainte de a fi echipat, apreciază analiştii.

Portul de la estuarul Râului Yangtze, incluzând un debarcader lung de aproximativ un kilometru lungime şi clădiri mari, capabile să depoziteze componentele navelor, este aproape finalizat.

„Putem vedea progres încet dar constant, dar eu cred că cel mai surprinzător lucru pe care aceste imagini îl dezvăluie este infrastructura extensivă care s-a dezvoltat simultan”, a declarat un analist din cadrul CSIS. „E greu de crezut că totul a fost construit doar pentru realizarea unei singure nave”; „Arată, mai de grabă, ca un spaţiu specializat pentru portavioane şi alte nave de mari dimensiuni”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase