Home » D:News » Un nou film din noaptea de la Colectiv a apărut după patru ani. Arafat: Lucrurile nu pot fi perfecte

Un nou film din noaptea de la Colectiv a apărut după patru ani. Arafat: Lucrurile nu pot fi perfecte

Un nou film din noaptea de la Colectiv a apărut după patru ani. Arafat: Lucrurile nu pot fi perfecte
Publicat: 24.10.2019
Un nou filmuleţ efectuat în noaptea de 30 octombrie 2015 la incendiul din Colectiv a fost făcut public de jurnaliştii de la Libertatea, în imagini fiind observată organizarea haotică a primului echipaj de intervenţie sosit la faţa locului. Raed Arafat a spus că nu ştia de aceste imagini, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spune că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Atunci când este pusă problema morţilor, Orlando Şchiopu, şef în cadrul ISU, cedează şi înjură morţii, spunând „Lasă-i în p**a mea!”.

Pe pagina sa de Facebook, şeful DSU, Raed Arafat a precizat că nu ştia despre acest filmuleţ.

„Ca să nu greşesc, să nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat şi pe ofiţerul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, să-l întreb dacă mi-a lăsat un CD cândva cu un filmuleţ despre Colectiv iar acesta, ca şi mine, nu ştia nimic de această informaţie”, a scris Raed Arafat.

Şeful DSU a mai precizat că „lucrurile nu pot fi perfecte”.

„Nu ştiu ce greşeli am comis în prima noapte. Ca şi oricare intervenţie la o catastrofă, lcuruile nu pot fi perfecte niciodată, însă dacă este sa vorbim de greşeli trebuie să înţeleg despre ce greşeli vorbeşte dânsul şi sper să nu fie vorba de cele menţionate în raportul corpului de control al PM pentru că la acuzaţiile din raportul respectiv am răspuns printr-un raport amplu care se găseşte pe site-ul DSU”, a mai scris Arafat.

Atenţie, imaginile de mai jos au un puternic impact emoţional:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase