Home » D:News » Un bărbat a trăit 18 ani cu o punguţă de marijuana în nas

Un bărbat a trăit 18 ani cu o punguţă de marijuana în nas

Un bărbat a trăit 18 ani cu o punguţă de marijuana în nas
Publicat: 09.11.2019
O punguţă plină de marijuana a stat în nasul unui bărbat din Australia timp de 18 ani, înainte să fie eliminată de către medici.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a ajuns la Spitalul Westmead din Sydney, acuzând dureri de cap. După ce i-au făcut un CT, medicii au descoperit o „masă cenuşie solidă” în cavitatea nazală dreaptă care îi bloca complet nara. Bărbatul le-a spus medicilor că suferea frecvent de infecţii nazale

Medicii au numit masa „rinolit” care înseamnă calcul nazal, adică calciul şi alte minerale s-au depus în jurul unui „corp străin” din nas. După ce i-au scos dopul din nas, medicii au descoperit cu surprindere „o punguţă plină cu iarbă”, potrivit Live Science

Australianul le-a explicat cadrelor medicale că a primit punguţa cu droguri, în urmă cu 18 ani, de la prietena lui de atunci care l-a vizitat la închisoare. Pentru a nu fi prins de gardieni, şi-a îndesat punguţa cu marijuana în nas. 

„Pacientul şi-a împins, din greşeală, pachetul mai adânc în nară şi a crezut, în mod eronat, că l-a înghiţit”, au afirmat medicii într-un articol referitor la acest caz publicat recent în revista BMJ Case Reports.

Mineralele care s-au depus pe punguţă au făcut ca aceasta să nu se rupă, însă medicii nu au precizat ce s-ar fi putut întâmpla dacă pachetul s-ar fi rupt.

„După cunoştinţele noastre, este primul caz de rinolit pe bază de marijuana în închisoare”, au scris medicii. Aceştia bănuiesc că cea mai mare parte a contrabandei cu droguri implică înghiţirea de către cineva a pacheţelelor cu substanţe care mai târziu trec prin tractul lor gastro-intestinal. „Introducerea în cavitatea nazală în acest scop este relativ rară”, afirmă medicii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Marijuana, dincolo de mituri şi mistificări: ce spune ştiinţa

Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana?

Femeile reacţionează diferit de bărbaţi atunci când fumează marijuana

Un tratament revoluţionar bazat pe marijuana

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase