Home » D:News » Rusia vrea să construiască o bază pe Lună

Rusia vrea să construiască o bază pe Lună

Rusia vrea să construiască o bază pe Lună
Publicat: 27.11.2019
Agenţia spaţială din Rusia (Roscosmos) are în vedere construirea, după anul 2025, a unei baze pe Lună care să fie utilizată pentru monitorizarea asteroizilor şi cometelor şi pentru pregătirea unor misiuni pe alte planete, potrivit china.org.cn.

La sfârşitul acestui an, Roscosmos va prezenta Guvernului rus un program pentru studierea şi explorarea Lunii, a declarat directorul executiv pentru Ştiinţă şi programe pe termen lung, Aleksandr Bloşenko, într-un interviu pentru agenţia de presă TASS, citat de Mediafax.

Un plan detaliat va fi implementat după 2025, a mai spus acesta.

Potrivit lui Bloşenko, echipamentele pentru studierea spaţiului şi telescoapele speciale pentru monitorizarea asteroizilor şi cometelor care pot constitui o ameninţare pentru Terra vor fi plasate la polul sud al Lunii.

Roscosmos plănuieşte şi să înfiinţeze pe Lună o bază de testare pentru tehnologiile care vor fi folosite în misiunile pe alte planete.

Oficialul a mai spus că gestionarea infrastructurii va fi făcută prin intermediul unui sistem robotizat, în timp ce cosmonauţii vor face vizite periodice pentru a rezolva sarcini pe care roboţii nu le pot efectua.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase