Home » D:News » Pericolul cărnii gătite necorespunzător. Medicii au găsit tenii în creierul unui bărbat din China

Pericolul cărnii gătite necorespunzător. Medicii au găsit tenii în creierul unui bărbat din China

Pericolul cărnii gătite necorespunzător. Medicii au găsit tenii în creierul unui bărbat din China
Publicat: 03.12.2019
Bărbatul consumase o supă tradiţională cu carne cu aproximativ o lună înainte de a ajunge la camera de urgenţe.

Un bărbat din regiunea Zhejiang, China, a ajuns la spital cu o serie de simptome neurolgice printre care se numără ameţeala, durerile de cap şi episoade epileptice; analizele pe care medicii le-au efectuat au relevat faptul că acesta suferea de neurocisticercoză, notează Live Science.

Boala de care suferea bărbatul, neurocisticercoza, este cauzată de infecţie cu paraziţii care pot fi găsiţi în carnea de porc, Taenia solium. Ouăle acestor paraziţi pot fi ingerate de către oameni prin consumul cărnii de porc gătită necorespunzător; odată ajunse în corpul uman, aceste ouă eclozeză şi pot ajunge chiar şi în ţesutul cerebral, muşchi, piele sau chiar ochi, unde duc la apariţia chisturilor.

Bărbatul le-a povestit medicilor faptul că cu aproximativ o lună înainte de a se prezenta la camera de gardă el a mâncat o supă tradiţională cu porc şi oaie. Medicii au fost de părere că supa respectivă nu a fost gătită în mod corespunzător pentru a distruge paraziţii din carnea de porc.

Neurocisticercoza, conform medicilor şi statisticilor, este o maladie comună în ţările în dezvoltare, nu doar în China, ţări precum cele din America Latină, Africa sau Asia prezentând cazuri asemănătoare de îmbolnăviri. Nediagnosticată şi netratată, această maladie se poate dovedi extrem de periculoasă pentru pacienţi. Din fericire, bărbatul a putut apela la ajutorul medicilor la timp, aceştia administrându-i medicaţia necesară pentru eliminarea viermilor şi pentru reducerea presiunii exercitate de chisturi asupra ţesutului cerebral.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase