Home » D:News » Cutremur pe insula Sumatra din Indonezia

Cutremur pe insula Sumatra din Indonezia

Publicat: 07.01.2020
Cutremur pe insula Sumatra din Indonezia
Institutul Geologic american (USGS) a anunţat că un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs marţi, la o adâncime de 20,3 km, pe insula Sumatra, în provincia Aceh din sud-estul Indoneziei.

Agenţia indoneziană de Meteorologie şi Geofizică a anunţat pe Twitter că magnitudinea cutremurului a fost de 6,4 grade pe Richter.

Seismul s-a produs la o adâncime de 20 km, însă nu are potenţialul de a declanşa un tsunami, a adăugat agenţia.

Nu există informaţii imediate privind eventuale pagube materiale sau victime, au anunţat autorităţile şi localnicii.

Indonezia se confruntă frecvent cu seisme şi activitate vulcanică din cauza poziţiei sale în Cercul de foc al Pacificului, unde se întâlnesc plăcile tectonice.

Mai mult de 2.200 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost date dispărute după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, au lovit insula Sulawesi, potrivit The Star.

Cel mai devastator cutremur a avut loc în 26 decembrie 2004, în provincia Aceh, având magnitudinea de 9,1 grade pe Richter, ce a provocat şi un tsunami care a curmat vieţile a peste 170.000 de oameni din Indonezia.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase