Home » D:News » De ce scot genunchii diferite sunete?

De ce scot genunchii diferite sunete?

De ce scot genunchii diferite sunete?
Publicat: 02.02.2020
Zgomote precum scârţieturi, trosnituri se pot auzi şi, de asemenea, simţi prin plasarea mâinilor pe articulaţie în timpul aplecării sau îndreptării genunchilor.

Articulaţia genunchiului îndeplineşte o gamă largă de funcţii, permitând extensia şi flexia genunchiului în timpul mersului, alergatului, ghemuitului. Zgomote precum scârţieturi, trosnituri se pot auzi şi, de asemenea, simţi prin plasarea mâinilor pe articulaţie în timpul aplecării sau îndreptării genunchilor. Care este explicaţia? Ne-a explicat dr. Cipriana Dimitrakopoulos – medic specialist reumatolog.

”Articulaţia are un cartilaj care acţionează ca o pernă între oase. În cazul în care cartilajul este uzat, se produce frecarea oaselor, ceea ce duce la scârţâit, durere sau tumefacţie articulară” explică dr. Cipriana Dimitrakopoulos medic specialist reumatolog. Există persoane predispuse către acest tip de simptome? ”Aceste manifestări pot fi observate după un accident la nivelul genunchilor sau se pot dezvolta treptat cu înaintarea în vârstă. Uneori, în cazul în care oasele din articulaţie nu sunt aliniate corect, frecarea dintre oase poate fi auzită ca un scârţâit în genunchi.” a completat medicul.

Uneori scârţâitul genunchilor poate fi o constatare normală, care nu are nimic patologic la bază, însă există pacienţi la care s-a constat această problemă în urma unor traumatisme.

”Traumatisme ale ligamentelor, meniscului sau ţesuturilor moi care pot deteriora cartilajul şi explică apariţia sunetelor în articulaţie” a precizat reumatologul.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase