Home » D:News » Anunţul Ministerului Sănătăţii despre studentul român suspect de coronavirus

Anunţul Ministerului Sănătăţii despre studentul român suspect de coronavirus

Anunţul Ministerului Sănătăţii despre studentul român suspect de coronavirus
Publicat: 28.01.2020
Pacientul din Bacău, transferat la Institutul „Matei Balş”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, informează Ministerul Sănătăţii. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marţi şi va continua tratamentul în ambulatoriu.

„Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale. Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, informează Ministerul Sănătăţiii.

Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de marţi şi va continua tratamentul în ambulatoriu.

„Ministerul Sănătăţii reaminteste tuturor unităţilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, mai transmite sursa citată.

Studentul din Bacău s-a întors din China şi a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balş din Bucureşti de la Spitalului Judeţean Bacău.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa, Canada, Cambodgia şi Germania.

Noul coronavirus, depistat iniţial în oraşul Wuhan, este contagios şi în perioada de incubaţie – înainte de apariţia simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Perioada de incubaţie a noului coronavirus – în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome – este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi. Neavând simptome, persoana ar putea să nu ştie că este infectată şi ar putea transmite boala şi la alţi oameni.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase