Home » D:News » Mormântul unui războinic din Epoca de Fier îi surprinde pe istorici

Mormântul unui războinic din Epoca de Fier îi surprinde pe istorici

Mormântul unui războinic din Epoca de Fier îi surprinde pe istorici
Publicat: 10.02.2020
Oamenii de ştiinţă au datat mormântul între Epoca fierului şi anul 50 înaintea erei noastre.

Arheologii au descoperit un mormânt din Epoca Fierului în Walberton, Sussex, Regatul Unit. Acest mormânt a fost descoperit pe un teren destinat unui ansamblu rezidenţial, notează The History Blog.

În mormânt nu au fost identificate rămăşiţe umane, cel mai probabil acestea au fost descompuse de către condiţiile de mediu. Arheologii au reuşit să descopere o urmă rectangulară în sol, pe care o atribuie unui pat de lemn sau unui sicriu folsoit pentru înhumare. În aceeaşi groapă au fost găsite patru vase din ceramică locală care erau folosite pentru depozitarea alimentelor. De asemenea, excavaţiile au dus la descoperirea unui vârf de suliţă, dar şi o serie de bucăţi de metal a căror utilizare încă nu este cunoscută.

Arheologii au reuşit să recupereze şi o sabie din fier care a fost depusă în mormânt într-o teacă dintr-un material organic încă necunoscut. Analizele realizate cu raze X au relevat urme de aliaj de cupru, folosite pentru ornarea armei.

Mormintele războinicilor din această perioadă sunt extrem de rare în Sussex, ceea ce ridică o serie de întrebări legate complexitatea riturilor funerare, dar şi de importanţa culturală a acestor situri arheologice. 

Dat fiind faptul că arheologii nu au putut recupera scheletul persoanei depuse în acest mormânt, ceea ce îngreunează stabilirea identităţii şi statului acesteia. Jim Stevenson, arheologul care se ocupă de lucrările arhelogice ale acestui mormânt, explică faptul că, în general, există o multitudine de discuţii în comunitatea academică despre ocupanţii acestor morminte de „războinic”, acestea fiind alimentate de puţinele dovezi fizice care pot fi recuperate în urma excavaţiilor.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase