Home » D:News » Cetăţean român din Italia, suspect de infectare cu noul virus gripal – presă

Cetăţean român din Italia, suspect de infectare cu noul virus gripal – presă

Cetăţean român din Italia, suspect de infectare cu noul virus gripal – presă
Publicat: 31.01.2020
Un cetăţean român, angajat al unui hotel din Roma, este suspect că ar fi luat virusul gripal din China de la cei doi turişti chinezi care au această boală, afirmă surse citate de publicaţiile Corriere della Sera şi La Repubblica.

Autorităţile italiene au confirmat vineri că doi turişti chinezi aflaţi în Italia au virusul 2019-nCoV. Cei doi turişti, soţ şi soţie, în vârstă de 66 şi 67 de ani, sunt din provincia chineză Hubei şi au venit în vacanţă în Italia pe 23 ianuarie, circulând prin oraşele Milano, Parma şi Roma, potrivit Mediafax.

Un român în vârstă de 42 de ani s-a prezentat la un spital din Tivoli, având febră. Românul lucrează la Hotelul Palatino din Roma şi a avut contacte cu cei doi turişti din China care au coronavirusul.

Cei doi turişti chinezi sunt în prezent în izolare într-un spital de boli infecţioase din Roma. „Ne aşteptam la astfel de cazuri, eram pregătiţi. Am identificat rapid cazurile şi le-am izolat. Pacienţii sunt în condiţii bune”, a declarat Giuseppe Ippolito, directorul Institutului Spallanzani din Roma.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus şi 9.709 cazuri confirmate. Virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase