Prima pagină D:News

Bilanţ coronavirus în China: 490 de morţi şi aproape 25.000 de cazuri de infecţie

Redactia Descopera.ro | 02.05.2020 | ● Vizualizări: 306

Cel puţin 490 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 24.324, conform bilanţului publicat miercuri dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing, potrivit site-ului agenţiei Dpa.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 65 de noi decese din cauza coronavirusului, majoritatea în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

Bilanţul anterior, anunţat marţi dimineaţă de autorităţile chineze, indica un număr de 425 de decese şi peste 20.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, în 27 de ţări au fost înregistrate aproape 230 de cazuri de infecţie cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turişti chinezi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global. OMS defineşte drept "urgenţă de sănătate publică de interes internaţional" un "eveniment extraordinar" care este "grav, neobişnuit şi neaşteptat", potrivit Mediafax.

Peste 1.800 de pasageri ai unei nave de croazieră din Hong Kong sunt testaţi pentru coronavirus

Autorităţile din Hong Kong testează pentru coronavirus peste 1.800 de oameni aflaţi la bordul unei nave de croazieră, după ce unii membri ai echipajului au început să prezinte febră şi alte simptome, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Autorităţile nu permit persoanelor aflate la bordul navei să debarce şi momentan nu este clar cât timp va dura carantina.

Potrivit Departamentului Sănătăţii din Hong Kong, 90% din pasageri provin din regiunea autonomă, iar în acest moment la bordul navei nu se află nicio persoană originară din China continentală. Între 19 şi 24 ianuarie, la bordul navei au fost trei chinezi care ulterior au fost depistaţi cu coronavirus.

Nava a andocat miercuri la Hong Kong, după ce autorităţile taiwaneze au refuzat marţi să permită accesul vasului în portul Kaohsiung.

În Japonia, oficialii niponi au început marţi să testeze peste 3.700 de persoane, care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus. Zece persoane aflate la bordul acestui vas au fost depistate cu coronavirus.