Home » D:News » Anunţul lui Arafat despre un vaccin pentru coronavirus

Anunţul lui Arafat despre un vaccin pentru coronavirus

Anunţul lui Arafat despre un vaccin pentru coronavirus
Publicat: 26.02.2020
Anul viitor este posibil să existe un vaccin pentru coronavirus, iar atunci efectul acestuia va începe să scadă, a spus, marţi, Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Anul viitor probabil că vom avea vaccin pentru virus. Ce face toată lumea acum este să încerce să limiteze cât mai mult (răspândirea virusului n.r.), iar când apare vaccinul vom începe să limităm prin vaccinare şi atunci efectul lui începe să scadă”, a declarat acesta.

El a mai spus că statul dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente de protecţie, însă stocurile la nivel mondial sunt foarte reduse.

„Acum avem bani suficienţi. Problema este de unde să găsim să achiziţionăm şi stocurile care în toată lumea sunt destul de minimale… Noi am creat stocuri atunci când a fost Ebola, şi acele stocuri le-am folosit. Aţi văzut că am avut camerele cu presiune negativă pe care le-am folosit în avioanele cu care i-am adus pe cei din Wuhan şi pe cei din Japonia. Dar pentru amploarea pe care e posibil să o atingă virusul în Europa, e posibil să trebuiască să ne pregătim mai bine”, a mai spus acesta, potrivit Mediafax.

Guvernul a emis recent o ordonanţă privind necesarul de echipamente pentru situaţii de acest gen.

„Deja au început achiziţiile. Au avut primele negocieri. Unele materiale s-au găsit, altele sunt mai greu de găsit. Problema Acest lucru nu e un secret şi nu putem să spunem nimic, decât că vom încerca să găsim furnizori pentru aceste materiale şi avem nevoie de cantităţi mari, conform cerinţelor pe care noi le-am pus în OUG”, a spus, luni, Raed Arafat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase