Home » D:News » Noi detalii despre bărbatul din Maramureş şi femeia din Timişoara, diagnosticaţi cu noul coronavirus

Noi detalii despre bărbatul din Maramureş şi femeia din Timişoara, diagnosticaţi cu noul coronavirus

Descopera 02.28.2020
Noi detalii despre bărbatul din Maramureş şi femeia din Timişoara, diagnosticaţi cu noul  coronavirus
Bărbatul din Maramureş, confirmat cu noul COVID-19, a venit cu maşina din Italia, în România, după ce a trecut prin camera de gardă din Italia, deoarece s-a simţit rău, a declarat, vineri, la „Tucă Show”, directorul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel a spus că bărbatul confirmat cu noul coronavirus a fost şi a stat la muncă în Italia.

„E important că a fost o persoană foarte isteaţă. A fost în probleme de business acolo. Când a început să i se facă rău s-a dus la camera de gardă în Italia, pe 25 februarie”, a spus Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce a fost trimis acasă, directorul de la „Matei Balş” a răspuns: „Ca să pui un diagnostic trebuie să te prinzi. Trebuie să faci o anchetă epidemiologică amănunţită. Dacă nu a fost făcută corespunzător, foarte probabil a fost trimis acasă, el s-a prins că e ceva în neregulă şi a venit singur cu maşina acasă”.

Practic, odată ajuns în România, unde a venit cu maşina, bărbatul s-a dus la spital, în Baia Mare.

„A venit singur cu maşina. S-a dus şi s-a internat într-un spital din Baia Mare. Acum se află internat la boli infecţioase. Da, a fost transferat la Cluj, acolo unitatea are terapie intensivă, are tot ce îi trebuie”, a afirmat şeful Institutului „Matei Balş”.

Femeia din Timişoara, diagnosticată cu noul COVID-19, era răcită când a plecat din România

Directorul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat la „Tucă Show” că femeia confirmată cu noul COVID-19 a plecat răcită din România.

„E în urma unei vizite scurte, dar o persoană care a plecat răcită din România. Fiind răcită mucoasele erau deschise şi faptul că a contractat virusul nu e o surpriză. De asemenea, o persoană foarte smart, după ce s-a întors în România s-a autoizolat acasă”, a spus Streinu-Cercel.

Directorul de la Institutul „Matei Balş” a spus că femeia s-a întors în ţară cu avionul, dar nu poate spune cu ce cursă a venit.

Adrian Streinu-Cercel: Sunt cazuri în care românii nu declară că vin din zonele de carantină

Adrian Streinu Cercel a mai spus că sunt cazuri în care românii nu declară că vin din zonele de carantină. Cei care fac acest lucru trebuie să înţeleagă riscul la care se supun, a mai declarat managerul Institutului „Matei Balş”.

„Din păcate, se întâmplă astfel de cazuri şi lucrurile iau o altă turnură. Intră sub incidenţa codului penal. Vorbim de o infecţie nouă, care poate răpi vieţi şi nimeni nu are dreptul să se joace cu aşa ceva. Nu este o joacă de copil, ci este o chestie serioasă”, a spus Streinu-Cercel.

El a mai declarat că românii nu trebuie să catalogheze toţi cetăţenii italieni ca fiind infectaţi cu noul coronavirus.

„Nu trebuie să îşi facă probleme dacă în această perioadă nu este pe lista localităţilor cu steguleţ roşu. Nu trebuie să ne imaginăm că toţi italienii sunt bolnavi cu acest virus. Vorbim de circulaţia unui nou virus. E adevărat că a plecat din China, dar acum îl avem peste tot, în Iran, în Israel”, a spus Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, nu este cazul ca frontierele României să fie închise din cauza acestui virus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătăru a anunţat, vineri, că există două cazuri noi de infecţie cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie de 38 de ani din Timişoara.