Home » Știință » Tomografiile unor pacienţi infectaţi de COVID-19 ar putea duce la un diagnostic mai rapid

Tomografiile unor pacienţi infectaţi de COVID-19 ar putea duce la un diagnostic mai rapid

Tomografiile unor pacienţi infectaţi de COVID-19  ar putea duce la un diagnostic mai rapid
Publicat: 28.02.2020
O echipă de cercetători din Mount Sinai, New York, care analizează scanările tomografiilor conmputerizate a 94 de pacienţi din China, infectaţi cu noul coronavirus, a putut identifica tipare specifice în plămâni care ar reprezenta semne ale bolii, potrivit CNBC.

Studiul a scos la iveală că analiza scanării ar putea fi o opţiune viabilă pentru pacienţii suspectaţi şi ar putea ajuta la determinarea pacienţilor cu rezultate neconcludente care trebuie păstraţi izolat.

Dintre cei 36 de pacienţi care au fost supuşi analizelor între zero şi două zile în cadrul semnalării simptomelor, mai mult de jumătate nu au prezentat nicio dovadă de boală pulmonară.

Într-un grup de 33 de pacienţi care au primit tomografii la trei până la cinci zile după raportarea simptomelor, echipa a observat modele de „opacităţi din sticlă la sol” – peticele albe care apar pe scanare, care au devenit mai rotunde ca şi formă şi mai dense.

La cei 25 de pacienţi scanaţi la şase până la 12 zile după simptome, analiza CT a arătat o boală pulmonară.

„Recunoaşterea modelelor imagistice bazate pe cursul infecţiei este esenţial pentru nu numai înţelegerea procesului de boală şi istoricul natural al COVID-19, dar şi pentru a ajuta la prezicerea progresiei şi dezvoltării potenţiale a complicaţiilor pacientului”, a declarat Adam Bernheim, profesor asistent de diagnostic, radiologie moleculară şi intervenţională la Şcoala de Medicină Icahn din Mount Sinai, potrivit Mediafax.

Medicii au spus că atunci când pacienţii prezintă pentru prima dată simptomele unei eventuale infectări cu COVID-19, acestea sunt nespecifice, adesea asemănându-se cu o răceală comună, astfel încât poate fi dificil de diagnosticat şi testele de confirmare efectuate de Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor pot dura câteva zile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase