Home » D:News » Liviu Cornel Babeş, eroul-martir care şi-a dat foc pe pârtia din Braşov pentru a protesta faţă de regimul comunist

Liviu Cornel Babeş, eroul-martir care şi-a dat foc pe pârtia din Braşov pentru a protesta faţă de regimul comunist

Liviu Cornel Babeş, eroul-martir care şi-a dat foc pe pârtia din Braşov pentru a protesta faţă de regimul comunist
La 25 decembrie 1989, a avut loc procesul soţilor Ceauşescu în faţa Tribunalului Militar Extraordinar.
Publicat: 03.03.2020
Liviu Cornel Babeş avea 47 de ani, era maistru la Trustul de Prefabricate, pictor şi scultor amator, atunci când, cu fix 31 de ani în urmă, şi-a dat foc pe Pârtia Bradu cu o canistră de benzină în semn de protest faţă de regimul comunist.

O celebră vorbă a lui Andre Malraux spune că tragedia morţii este aceea de a-ţi transforma viaţa în destin. Omul-torţă, eroul-martir al Braşovului, Liviu Cornel Babeş avea 47 de ani, era maistru la Trustul de Prefabricate, pictor şi scultor amator, atunci când, cu fix 31 de ani în urmă, şi-a dat foc pe Pârtia Bradu cu o canistră de benzină în semn de protest faţă de regimul comunist.

Etelka Babeş, soţia sa, nu a uitat nicio clipă de cel care i-a fost alături. Şi astăzi se gândeşte la el în timp ce îi admiră tablourile din casă, încercând să găsească în gestul său un sens, o alinare, o mângâiere.

Într-un apartament din Braşov, la ultimul etaj al unui imobil, cu părul grizonat şi privirea blândă. Aşa am găsit-o pe Etelka Babeş, într-o vineri de dimineaţă de sfârşit de iarnă, în timp ce căuta prin sertare fotografiile cu soţul său.

La 31 de ani distanţă crede că sacrificiul lui Cornel Babeş a fost în zadar şi în fiecare an, în luna martie, retrăieşte amintirile dureroase ce compun ziua de 2 martie.

Citeşte continuarea pe Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase